MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Presentatie filmproject Marokkaanse jongeren

23 februari 2006 | in Film, Maatschappij | 2 Reacties

Op zaterdag 25 februari aanstaande presenteert het Marokko Fonds in Amsterdam de eindresultaten van het project Moroccan Future Day, een filmproject voor en door Marokkaans-Nederlandse jongeren. In de Melkweg zullen tijdens een feestelijke bijeenkomst 12 korte filmpjes worden vertoond met als thema: wat kunnen wij jongeren zélf betekenen voor de toekomst en ontwikkeling van Marokko?

Op initiatief van het Marokko Fonds gingen de afgelopen maanden 90 jongeren uit verschillende steden in Nederland aan de slag met deze vraag. Ze stelden problemen aan de kaak waarmee de bevolking van Marokko heeft te kampen, zoals beperkte toegang tot gezondheidszorg, hoge jeugdwerkloosheid en de achtergestelde positie van vrouwen. Hun ideeën voor mogelijke oplossingen verwerkten zij in januari van dit jaar in korte filmpjes: muziekclips, talkshows, reclamespots en korte reportages die elk een specifiek thema behandelen. De jongeren gingen op een zeer positieve manier aan de slag en het project was mede daardoor een groot succes.

Aanstaande zaterdag worden de filmpjes in de Melkweg vertoond. Een jury, bestaande uit o.a. acteur Mimoun Ouled Radi (Shouf Shouf Habibi) en tv-maaksters Esmaa en Jihad el Ariachi (Meiden van Halal) zal de filmpjes beoordelen. Rapper Yes-r (Ghetto-remix) en acteur Mimoun Oaïssa (Shouf Shouf Habibi) reiken aan de makers van het beste filmpje een prijs uit. Het winnende filmpje wordt ook vertoond tijdens het Openingsspektakel ter lancering van het Marokko Fonds dat 27 maart in Koninklijk Theater Carré plaatsvindt. De presentatie van de middag is in handen van journaliste en presentatrice Samira Abbos. Onder de speciale gasten van de middag is onder meer de Amsterdamse wethouder Ahmed Aboutaleb. De bijeenkomst duurt van 14:00 tot 17:00 en is niet openbaar toegankelijk.

Er zijn 2 reacties

  1. shemharosh
    25 februari 2006 om 08:03 uur.

    de maghzin(marokkaansestaat) en de subsediemaffiamafia en allchtonen wannabee willen nu echt een grote slag slaan….Marokko fonds gaat samen werken met de mohammed XI fonds om de mohammed XII koraan T.V te gaan financieren zodat ze een vuit kunnen maken om mohammed niet laten beledigen…..te veel mohammeds he

  2. shemharosh
    25 februari 2006 om 08:11 uur.

    zo iets….. en met ahmed aboutalib,die ooit iets totaal anders wil gaan doen een minister post in marokko misschien(minister arabisatie?)die zelfhaatende berber zei dat ze klassiek arabisch spreken thuis !!!!en ahmed larouz,ook een andere zelhaatende berber en zuiger …… komen de ahmeds bij de mohammeds bij

Plaats je reactie