MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokkaanse vrouw brengt debuut album uit

26 februari 2006 | in Amusement, Muziek | 12 Reacties

Rajae El Mouhandiz (26) zal 25 maart haar debuut album uitbrengen. Op eigen krachten heeft zij een album van twaalf nummers geschreven en geproduceerd. De titel van het album is Incarnation; een statement van sublimatie en transformatie door middel van talent en doorzettingsvermogen. Het is een mix van westerse muziek met een vleugje van haar Arabische roots. Zes jaar lang heeft Rajae gewerkt aan haar album waarop ze zingt over de liefde, racisme, Allah, gebroken relaties, hoop en pijn. Het album bevat opnames die geproduceerd zijn in Amsterdam, New York, Californie en Texas, waarbij gebruik is gemaakt van een palet aan verschillende muziekstijlen en ritmes.

Het album komt uit op haar eigen label Truthseeker Records, dat zij in 2005 heeft opgericht. Het label realiseert het streven naar het zelfstandig uitbrengen van muziek en zelf de touwtjes in handen hebben. Truthseeker Records gelooft dat muziek de mystieke taal van het hart uitdraagt en dat artiesten gezegend zijn met deze wonderlijke gave. Nu meer dan ooit hebben we bruggen nodig om te communiceren en dialoog te creëren.

In 2003 begon Rajae getalenteerde spirituele muzikanten om zich heen te verzamelen, en met dit collectief, Ahlesufi, maakt ze opnames en treedt ze nu op. Klassieke muziek, jazz, pop, rythm and blues, soul, rock, wereldmuziek, dance en drum ’n bass zijn een aantal stijlen die zij graag mengt met Arabische geluiden. Hieruit blijkt ook weer dat Rajae vrijheid, diversiteit en cosmopoliteit niet alleen belangrijk vindt in haar leven maar ook in de muziek. Zij gelooft dat muziek een weerspiegeling is van het leven, en haar levensfilosofie is om zo universeel en vrij als mogelijk te denken en te handelen.

Geboren in een gezin met een Algerijnse moeder en een Marokkaanse vader was Rajae als vierjarig kind al geobsedeerd door klassieke muziek. Ze was echter nooit van plan om zangeres te worden. Ze deed aan ballet en studeerde vanaf haar 16de als eerste Marokkaan ooit, klassieke muziek aan een conservatorium in Nederland. Daar specialiseerde ze zich in een vrij ongewoon instrument gezien haar achtergrond, namelijk de Franse hoorn. Ze werkte aan het opbouwen van een carrière in professionele ensembles en orkesten, maar kwam er toen ze twintig was achter dat zij niet in die omgeving paste. Ze verliet het conservatorium en ging op zoek naar haar eigen artistieke waarheid. Ze ontdekte de zwarte soulmuziek, de jazz en andere muziekgenres, en voelde dat ze zich met deze muziek en het verhaal achter de muziek wèl kon identificeren. Jaren van stilte, reizen, introspectie, sufisme (de mystieke leer van de islam), poëzie en hard werken hebben van Rajae de artiest gemaakt die ze nu is.

Anno 2006 is Rajae naast beheerder van haar eigen label Truthseeker Records, artistiek leidster van de Sufi Foundation en is ze naast het zingen ook productief als schrijfster, poëet, componist, en muziekproducente. Daarnaast wordt er al twee en een half jaar gewerkt aan een documentaire omtrent Rajae’s werk en persoon. Deze documentaire wordt ontwikkeld door de IDFA Workshop en zal vertoond worden op het IDFA.

In april start The Icarnation tour, waarbij Rajae op verschillende podia in Nederland zal optreden met als special guests Bad Brya en Senna Gourdou. Deze tour wordt georganiseerd in samenwerking met Marmoucha en is onderdeel van LoungeM.

Er zijn 12 reacties

 1. amore
  26 februari 2006 om 11:57 uur.

  ik hou niet van dat gemenge gedoens ,puur arabisch of rifiya
  her westen die mengen ook nooiet westers met arabisch muziek
  houdt puur

 2. IngridSaida
  26 februari 2006 om 04:13 uur.

  Ja hoor, het “westen” zoals jij dat zo mooi noemt, mengt westerse muziek soms ook met Arabische muziek of b.v. Indiase muziek. Dat levert vaak hele mooie resultaten op. Denk b.v. maar eens aan Sting en Hind (dat zijn maar twee van een heleboel voorbeelden die er zijn…).Daarnaast mengen Arabische zangers/muzikanten hun muziek ook weer met westerse klanken en zo zijn we allemaal één grote familie…..

 3. mojo
  26 februari 2006 om 05:17 uur.

  blijf bij je roots, niks mixen, doe mij maar izrane of chaabi

 4. Yassin
  26 februari 2006 om 08:31 uur.

  laat die meid zich gaan verdiepen in wat anders wat muziek daar schiet je niks mee op….!!! maar jah iedereen zn eigen leven…

 5. Yasmine
  27 februari 2006 om 12:03 uur.

  Jullie kunnen ook nooit eens blij zijn voor iemand die iets heeft bereikt of wil bereiken he? Echt typisch iets Marokkaans……………..LE7SED!!

 6. azro nedha
  27 februari 2006 om 02:59 uur.

  Yep we hebben altijd iets te zeiken het is nooit goed.
  Ik ben het helemaal met je eens Yasmine

  DENK NOU EENS EEN KEER POSITIEF MENSEN .

  EN STUEN ELKAAR IPV ELKAAR AFKRAKEN AL IS HET JE SMAAK NIET. JE GAAT TOCH NIET TEGEN JE KIND ZEGGEN JE MOET NIET VOETBALLEN WAN T IK HOU NIET VAN VOETBALLEN OF WAT DAN OOK LAAT DIE KIND GEEWOON ZIJN GANG GAAN MET WAT HIJ LEUK VIND .

 7. MOKER NL
  27 februari 2006 om 11:35 uur.

  Altijd moeten jullie zeiken tfoe

  laat een mocro wat bereiken niet aleen kritiek hebben op anderen kijk naar jezelf .. doe waar je in gelooft !

 8. AbdelRahman
  27 februari 2006 om 11:57 uur.

  Is ze eigenlijk mooi? Ze hebben haar foto niet naast het artikel geplaatst!

 9. Toth
  27 februari 2006 om 05:05 uur.

  Goeie genade!

  Jullie hebben toch geen stel oren voor de sier aan je hoofd zitten? Gaat heen en luister! Vind je het niets dan vind je het niets, vind je het mooi dan is het mooi. Het heeft helemaal niets met steunen of afkraken, laat staan met modellenwerk (daarvoor kun je beter een glossy magazine pakken AbdelRahman) te maken maar gewoon met muziek; het in trilling brengen van lucht. Geniet of laat dat aan anderen over.

 10. amore
  27 februari 2006 om 05:15 uur.

  yasmin

  ik gun iederen succes in zijn leven,maar geen virus
  in onze muziek,we hoef niet onze aan te passen met onze
  muziek , wat hun die pas zich ook aan niemand laat onze

  cultuur schoon,en geen indringers,als je zo anpast zullen hun nooi
  aandacht besteden , dus ga jantje smits na doen

 11. tzzzzzzzzzz
  02 maart 2006 om 12:46 uur.

  ik ga deze site nu echt haten, tzzzzzzz ya discusies jullie hier soms voeren….ver ver veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer van de reele wereld. wat kan mij het nou schelen wat voor muziek die gans uitbrengt. zolang ze er maar geld mee verdiend en daar niet voor hoeft te hoereren zoals die jongens en meisjes in amsterdam. wat ze al niet doen voor een nieuwe merkbroek. tzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz…en dan nog altijd die discussies alsof wij ook uit een rijk ontwikkeld land komen…ze3ma wij zijn gevorderd. hahahaha wij noordafrikanen zijn een derde wereld volk, zolang wij die mentaliteit van alles zo prowesters mogelijk na te doen niet veranderen zullen wij ook nooit veranderen en zullen wij altijd een derde wereld volk blijven. akeschgom gass

 12. Safir
  25 augustus 2007 om 08:29 uur.

  Salaam 3alaikoum ,
  Graag zeg ik tegen iedereen zonder bluf dat iedereen tegen mij zegt dat ik de beste Marokkaanse zanger ben . Ik heb veel stylen en word gecontacteerd door een Franse platenmaatschappij . Als je echt mooie stem wilt horen op je bruiloft of een feest , aarzel niet om contact met mij op te nemen !
  Hier is mijn e-mail adres :
  simsafir-1@hotmail.com

Plaats je reactie