MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Aziz Bekkaoui op Rotterdamse Museumnacht

28 februari 2006 | in Amusement, Kunst | 1 Reactie

Op zaterdag 4 maart vindt voor de vijfde keer de Rotterdamse Museumnacht plaats.De Marokkaans-Nederlandse ontwerper Aziz Bekkaoui zal tijdens deze nacht zijn ontwerpen voor het Nederlands Architectuurinstituut (NAi) presenteren.Het is de eerste keer dat de in binnen- en buitenland beroemde modeontwerper kleding ontwerpt voor een museale instelling. Op verzoek van het NAi heeft Aziz een outfit gecreëerd om de medewerkers van het NAi herkenbaarder te maken voor bezoekers.

Bekkaoui, geboren in Marokko (Berkane), is inmiddels internationaal bekend. De website good2b.com schrijft over hem: Straatmode en vernieuwing in materialen zijn de uitgangspunten van zijn doordachte creaties, die vaak een driedimensionaal karakter hebben. Hij studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. En won in 1996 de Grand Prix voor de beste damescollectie tijdens het XIe International Festival des Jeunes Stylistes Hyeres. Door niemand minder dan modeontwerper Paco Rabanne werd hij gekozen om als meest veelbelovende jonge ontwerper zijn collectie te tonen in het Louvre tijdens de Paco Rabanne Couturepresentaties.

Er is 1 reactie

  1. Sara
    06 maart 2006 om 01:51 uur.

    Ik ben naar de Rotterdamse museumnacht(nai) geweest, het was werkelijk geweldig. Er waren live performances van dansers o.a. tap er was te genieten van live muziek en er liepen fotomodellen rond in creaties van aziz met torenhoge pumps ik had het ze niet nagedaan maar het was enig.. Het museum zelf was een soort van catwalk geworden. De sfeer was goed. Naast al dat het instituut te bieden had waren de performances eromheen geslaagd.

    groetjes

Plaats je reactie