MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Transnationaal Debat Marokkaanse Migratie

07 maart 2006 | in Maatschappij | Reageer

Het collectief Al Monadara, bestaande uit Marokkaans kader en vertegenwoordigers van Marokkaanse organisaties uit Europa, organiseren in 2006 het ‘Transnationaal Debat Marokkaanse Migratie’. Centraal daarin staat de ontwikkeling van nieuwe manieren van Marokkaanse burgers in Europa en Marokko om vorm te geven aan debat, dialoog en (nieuwe) samenwerkingsvormen van Marokkaanse migranten in Europa met hun land van herkomst. Recente ontwikkelingen in Marokko en Europa hebben de noodzaak van dit debat onderstreept. Thema’s die aan de orde komen zijn: jongeren; pendelen tussen twee culturen, vrouwenrechten ‘hier en daar’, dubbele loyaliteit; ‘burgerschap hier en daar’? en transnationaal burgerschap: economische, politieke en sociaal-culturele dimensies.

Plaats je reactie