MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Brahim Bourzik beraadt zich op zijn lot

13 maart 2006 | in Maatschappij, Politiek | 5 Reacties

De Marokkaanse politicus Brahim Bourzik, nummer vier op de lijst van de Stadspartij Rotterdam, beraadt zich nog op zijn politieke lot. Na de verkiezingen vorige week haalde de Stadspartij geen enkele zetel. “Ik zat twaalf jaar in de politiek. Ik ben eigenlijk een beetje leeg. Het was een hele verantwoordelijkheid om de moslim-Marokkaanse gemeenschap te vertegenwoordigen” zegt Bourzik in het Algemeen Dagblad. Hij is trots op de hoge opkomst onder allochtonen, ook al stemden die vooral op de PvdA. “Het is jammer voor de Stadspartij en ik ben niet blij dat de PvdA zo groot is geworden. Maar ik ben wel blij dat Leefbaar is gestraft voor het beleid dat ze hebben gevoerd. Ik heb altijd gezegd dat dit college nooit een college van de stad is geweest. Deze uitslag geeft mij gelijk.”

Er zijn 5 reacties

 1. Azulista
  13 maart 2006 om 09:43 uur.

  IK vraag me af wanneer Brahim zelf ooit voor de stad of haar inwoners is geweest.

  Brahim is binnen een paar jaar drie keer van partij veranderd, het ging hem dus enkel om de salaris, want een vak heeft hij niet.

  Als Leeefbaar morgen hem een positie aanbiedt, dan zal het me niet verbazen dat hij lid gaat worden.

  Brahim: Je hebt alleen jezelf vertegenwoordigd en niet de moslims en Marokkanen, volgens mij kennen de meeste moslims en Marokkanen jou niet eens.

  Een populist minder in de raad.

 2. Choukri
  13 maart 2006 om 01:17 uur.

  Ik vraag me af wat hij in die 12 jaar heeft gedaan. Volgens mij helemaal niks. Het gaat hem inderdaad alleen om de centjes die hij krijgt over de rug van de allochtonen.

 3. B.ismaili
  14 maart 2006 om 04:00 uur.

  Hoe kunnen jullie oordelen over iemand die jullie niet kennen.
  Als jullie eens wat zouden doen voor de marokkaanse gemeenschap dan waren jullie hem vast vaker tegen gekomen. Ik persoonlijk vind het een groot verlies voor de marokkaanse gemeenschap en hoop dat hij de kracht en energie vind om zijn doelen te bereiken wanneer hij aanvaard dat ALLAH mischien een ander plan voor hem heeft liggen met het zelfde eindresultaat. Ik geloof in zijn integriteit en wens hem veel kracht en geluk.
  B. Ismaili

 4. Azulista
  14 maart 2006 om 09:08 uur.

  Ismaili,

  Neem een concrete kwestie die hij bereikt heeft voor zijn zogenaamde (kunstmatige) achterban?

  Allah heeft niets met dit verhaal te maken, maar het geeft wel een idee over je dsimplistische denkbeelden.

 5. Floor
  26 maart 2006 om 12:39 uur.

  Beste Azulista,

  Dus jij bent er van overtuigd dat je vergoeding als raadslid afhangt van de partij waar je bij zit???
  Ik vraag me af hoe je hier bij komt?? Ik kan je vertellen dat het niet zo is, alle raadsleden krijgen hetzelfde!!!
  Dit kan dus nooit voor Brahim een reden geweest zijn om van partij te veranderen. Misschien is het een tip dat je je eerst verdiept in zaken voordat je onwaarheden verspreid…. Je snapt wel dat je reactie meer zegt over jou dan over Brahim zelf.

  By the way, Brahim heeft wel degelijk een vak, hij is directeur van een enorm gewaardeerde organisatie.

  Het is juist jammer dat Brahim niet meer een de raad zit, gelukkig zijn er genoeg andere die deze mening delen….Wij weten nl wel wat hij voor vele heeft betekend!!

  Brahim, bedankt voor alles!!!

Plaats je reactie