MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Conferentie “Achtergelaten vrouwen”

14 maart 2006 | in Maatschappij | Reageer

De afgelopen periode was er in de Tweede Kamer, de media en vrouwenorganisaties veel aandacht voor de positie van Marokkaanse vrouwen en in het bijzonder voor de in Marokko achtergelaten vrouwen en kinderen. Mede naar aanleiding van de wijzigingen in de Mudawwanah – februari 2004 – is de vraag naar achtergrondinformatie, tips voor adequate hulpverlening en preventie enorm toegenomen bij Marokkaanse vrouwen en mannen, politici, beleidsmakers en hulpverleners. In het kader hiervan presenteert de landelijke werkgroep Mudawannah de wegwijzer “Achtergebleven of achtergelaten”: een brochure met informatie over wat te doen bij achterlating en het voorkomen van achterlating. Deze brochure wordt op maandag 27 maart 2006 in het Provinciehuis te ’s-Hertogenbosch gepresenteerd.

De landelijke Werkgroep Mudawwanah bestaat uit de MVVN (Marokkaanse Vrouwen Vereniging Nederland), SSR (St. Steun Remigranten), Palet (Steunpunt voor multiculturele ontwikkeling in Noord-Brabant) en BOZ (Brabants Ondersteuningsinstituut Zorg).

Programma: maandag 27 maart
14.00 Ontvangst
14.30 Opening en toelichting programma door dagvoorzitter Fenna Ulichki.
Informatie over het project ‘Achtergebleven of achtergelaten?’ van de werkgroep Mudawwanah door Latifa Lazaar
15.00 Aanbieding van de Wegwijzer ‘Achtergebleven of achtergelaten?’ en de voorlichtingsfilm ‘Onzichtbare veranderingen’ aan Minister Verdonk.
Reacties van Minister Verdonk en
Dhr. W. Luijendijk, lid Gedeputeerde Staten N. Br.
16.00 Forum, bestaande uit leden van de Tweede Kamer, de Algemene Commissie Integratiebeleid, beleids-makers en hulpverleners, in discussie met de zaal
17.00 Informele ontmoeting
17.30 Einde bijeenkomst

Plaats: Provinciehuis Noord Brabant
Brabantlaan 1, te ’s-Hertogenbosch
Tel. 073 – 6812812

Plaats je reactie