MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Jaarlijks 13 miljard van migranten uit EU

14 maart 2006 | in Economie | 3 Reacties

Migranten uit het gebied rond de Middellandse Zee versturen jaarlijks zo’n 12,4 tot 13,6 miljard euro naar hun thuislanden. Dit blijkt uit een studie van de Europese Investeringsbank. Hoewel die geldstroom goed is voor 2 tot 20 procent van het bnp van die landen, overheerst inefficiëntie. De EIB-afdeling verantwoordelijk voor de euromediterrane samenwerking berekende de ‘officiële’ transfers vanuit de EU naar Turkije, Marokko, Algerije,… op 7,1 miljard euro. De informele transfers, tijdens bijvoorbeeld vakanties, zijn bijna evenveel waard. Op die manier bekomt Marokko zo’n 6 miljard euro, of zo’n 6 à 9 procent van het bnp. Algerijnen sturen bijna 3 miljard euro huiswaarts, goed voor een bnp-stijging van 2 à 3 procent. De twee andere landen met een sterke financiële instroom vanuit de EU zijn Turkije en Tunesië, meldt de Belgische krant Het Laatste Nieuws.

Er zijn 3 reacties

 1. R3aissa
  15 maart 2006 om 09:05 uur.

  haha goed zo doorgaan misch halen we de 10 miljard met zn allen!

 2. mc gino
  07 april 2006 om 02:12 uur.

  normale zaak tog

 3. fadoua
  07 april 2006 om 09:28 uur.

  Echt iets voor marokkanen. haha
  normale zaak vind ik ook.

Plaats je reactie