MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Start campagne ‘Allah heeft mij zo gemaakt’

15 maart 2006 | in Maatschappij | 10 Reacties

Op woensdag 15 maart start Schorer de campagne ‘Allah heeft mij zo gemaakt’ voor het project Veilige Haven: een plek voor etnische jongeren met homoseksuele, lesbische, biseksuele of transgender gevoelens. De komende weken zijn de posters te vinden op wildplakzuilen door heel Amsterdam en in advertenties in onder meer Metro Amsterdam.

Amsterdam telt 2700 jongeren in de leeftijd van 15 tot 24 jaar van Turkse, Marokkaanse, Surinaamse en Antilliaanse komaf die homoseksuele of lesbische gevoelens hebben. Onder hen zijn er naar schatting 1600 moslimjongeren. De titel van de campagne ‘Allah heeft mij zo gemaakt’ sluit daarbij aan. Volker Moritz, projectleider van Veilige Haven: “De titel is tot stand gekomen door inbreng van de jongeren zelf en in overleg met een aantal imams. ‘Allah heeft mij zo gemaakt’ geeft aan wat veel jongeren voelen, namelijk dat hun gevoelens geen keuze zijn. Zij zijn wie zij zijn.” De zin verwoordt daarmee ook de diepgekoesterde wens naar acceptatie.

Alle jongeren worstelen met de bekende vooroordelen over homoseksualiteit als ze ontdekken dat ze gevoelens hebben voor iemand van hetzelfde geslacht. Jongeren uit een andere cultuur, zoals de moslimjongeren, hebben meestal nog een extra conflict: het sterke verbod op homoseksualiteit binnen die cultuur of religie. “Veilige Haven is opgezet voor deze jongeren. Zodat ze in een veilige en vertrouwde omgeving over al hun gevoelens, twijfels en verwarringen kunnen praten”, zegt Volker Moritz. “Sinds de start van dit project hebben al tientallen jongeren met verschillende etnische achtergronden hun hart kunnen luchten. Vaak is dat voor het eerst. Met deze campagne willen we meer jongeren bereiken, zodat zij gemakkelijker de weg naar Veilige Haven weten te vinden.”

Twee keer per week heeft Veilige Haven een inloopspreekuur. Maar jongeren kunnen ook bellen met Veilige Haven (020 – 573 94 01) of mailen naar info@veilige-haven.nl. Daarnaast kan Veilige Haven ook zorgen voor opvang en onderdak.

Veilige Haven inloop en opvang is een project van Schorer, in samenwerking met HVO-Querido, Stichting Habibi Ana, COC Amsterdam en het Amsterdams Centrum Buitenlanders en is mede gefinancierd door de Gemeente Amsterdam en het Ministerie van VWS.

Er zijn 10 reacties

 1. Illizi
  15 maart 2006 om 02:42 uur.

  Elke persoon wordt geboren met een (on)zichtbare afwijking. Een pedofiel mag dat wel zeggen dat Allah hem zo heeft gemaakt, maar dat betekent niet dat hij zich daarbij moet neerleggen. Dat geldt ook voor een homo. Hoe je het dat ook bekijkt, homoseksualiteit is een afwijking en men moet proberen iets te gaan doen aan die afwijking in plaats van meedoen aan Gay parade.

 2. Moktar
  15 maart 2006 om 04:05 uur.

  onzin allemaal, je gaat toch niet onder naam Allah heeft mij gemaakt een campagne over maken. te gek geworden

 3. Toth
  15 maart 2006 om 04:56 uur.

  De logica gebiedt dat als het argument gelden zou dat niemand iets verkeerds kan doen omdat God hem of haar gemaakt heeft, dan (om het dicht bij het onderwerp te houden) ook geldt dat mensen die het gedrag van anderen niet accepteren ook goed doen. Die zijn immers ook door God gemaakt.

  Het is mogelijk dat het argument geldig is, maar het baat niemand.

 4. karima
  15 maart 2006 om 05:41 uur.

  Ik vindt het top eindelijk !!!! Het is belachelijk dat marokaanen die groepen buiten sluiten.Ben zelf hetro en ik vindt het heel normaal dat er marokkaans homo’s en lesbo’s zijn.
  We zijn allemaal van vlees en bloed respect voor iedereen ! We leven maar een keer.

 5. fadoua
  15 maart 2006 om 07:19 uur.

  als je mss iets weet van de koran dan staat daarop dat er alleen intiem contact kan tussen vrouw en man en niet tussen man en man of vrouw …

 6. abdel
  15 maart 2006 om 07:39 uur.

  Abdel,
  wij moeten afkiken van cultuur van hypocrisie. Homoseksualiteit is fenomeen van alle tijden, ok in de tijd van profeet Mohamed. wij moeten durven als moslims open en eerlijke de homoseksualiteit in onze eigen kring te bespreken. Het is gewoon een taboe door te breken
  groeten,

 7. Azulista
  15 maart 2006 om 07:42 uur.

  LLizi,

  Zo te zien heb jij ook een afwijking, al zeg je het niet.

 8. samir
  15 maart 2006 om 10:10 uur.

  llizi

  denk dat je een afwijking hebt aan je tong,alleen allah kan oordelen,hoeveel moslims zijn er in de wereld die zonder zonden zijn,denk geen één,je wordt als homo geboren zo simpel is dat,

 9. omar
  15 maart 2006 om 10:52 uur.

  je leeft maar 1 keer karima…

  en daarna voor eeuwig in de hel..

  kies maar..

  en betreft de gevoelens van homoos mischien is het wel een beproefing van allah saw kijke of die mensen zich volharden in hun geloof..

  mar eerlijk gezegd ze hebben het in hun bol liggen

 10. Saïd
  21 april 2006 om 01:17 uur.

  Een persoon die enkel gevoelens heeft voor het eigen geslacht kan toch niet zomaar toneel beginnen te spelen en onoprecht door het leven te gaan? Denk je misschien dat allochtone holebi’s zich er zomaar “bij neerleggen” ? De vergelijking met pedofilie is ronduit belachelijk! Dat is een ziekelijke neiging die ten koste gaat van anderen. Iedereen heeft recht op geluk in zijn leven. Vergelijk het dan eens met “de afwijking” astma. Het is gewoon iets waar je mee moet leven. Je hebt er verschillende manieren om ermee om te gaan,. En ook de omgeving heeft verschillende manieren om ermee om te gaan. Ik denk dat het daarom is dat verschillende imams die affiche campagne steunen: omdat ze willen dat er op normale manier omgegaan wordt met holebiseksualiteit door moslims. Omdat het ook hun verantwoordelijkheid is.

Plaats je reactie