MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Maij-Weggen: bezoek aan Marokko leerzaam

28 maart 2006 | in Overheid | Reageer

Commissaris van de Koningin Hanja Maij-Weggen kijkt tevreden terug op een vierdaags bezoek aan Marokko door een stevige delegatie onder haar leiding. Volgens haar was het uitermate leerzaam en nodig om als bestuurders meer te weten te komen over de achtergrond van de Marokkanen in Noord-Brabant. ‘Noord-Brabant telt bijna veertigduizend Marokkanen, waarvan negentig procent Berber is, afkomstig uit het Rif-gebied. Veel bestuurders kennen het land helemaal niet. Door het bezoek konden zij meer te weten komen over het land, de achtergrond en de geschiedenis. Het was voor velen een eye-opener’, zegt Maij-Weggen in Binnenlands Bestuur.

Plaats je reactie