MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Verdonk heeft Marokkaanse buddy

28 maart 2006 | in Overheid | 2 Reacties

Lofti Haddi, 19 jaar en Amsterdamse Marokkaan, is burgerbuddy van minister Rita Verdonk (Integratie, VVD). Ze spreken elkaar één keer in de week. Zij neemt hem mee op werkbezoek en hij geeft haar tips. Een burgerbuddy is een burger die vrijwillig een politicus of ambtenaar ‘adopteert’ om hem of haar te steunen en te inspireren, te vertellen wat gewone burgers bezig houdt en ze te waarschuwen voor onbegrijpelijk Haags gedoe.

Dat zo een buddy soms nodig is bewijzen de uitspraken van minister Verdonk. Toen ze op de herdenkingsdienst voor de slachtoffers van de brand in het detentiecentrum van Schiphol sprak over ‘elf vreemdelingen die waren omgekomen’, werd ze gecorrigeerd door de 19-jarige Marokkaan. Verdonk had moeten zeggen: elf mensen.

Er zijn 2 reacties

  1. mohamed
    28 maart 2006 om 08:38 uur.

    hahahahahaha, een marokkaanse adviseur voor een nederlandse minister, ik vraag me af wat verdonk hem geeft in ruil voor zijn diensten.

  2. Lotfi Haddi
    16 augustus 2006 om 01:14 uur.

    Niets bijzonders!! Behalve haar gastvrijheid en haar tijd!! Het burgerbuddy project is een ludieke actie van Wonder, zie http://www.wonder.nl of http://www.burgerbuddy.nl – ook iets voor jou Mo? ciao

Plaats je reactie