MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Aboutaleb en Cohen geven les

29 maart 2006 | in Maatschappij, Overheid | 6 Reacties

Burgemeester Cohen en wethouder Aboutaleb van Amsterdam hebben vandaag lesgegeven aan middelbare scholieren. De twee bestuurders gaven de aftrap voor een reeks lessen aan Amsterdamse vmbo- en mbo-scholen over de Tweede Wereldoorlog en het conflict tussen Israël en de Palestijnen. Doel is om jongeren historisch besef en respect voor andere bevolkingsgroepen bij te brengen, zo liet de gemeente Amsterdam weten. De burgemeester en wethouder vertelden de mbo-klas van het ROC ASA over de Tweede Wereldoorlog. Aboutaleb zei dat de dodenherdenking niet alleen iets voor Nederlanders is. Marokkaanse soldaten vochten namelijk mee bij de bevrijding van Nederland. ,,Heel veel Marokkaanse soldaten hebben voor de vrijheid van het Westen hun leven gegeven. Dat is een verhaal dat niet zo bekend is.”

Er zijn 6 reacties

 1. trab
  30 maart 2006 om 10:07 uur.

  Is dit niet oud nieuws? Kunnen we niet eens aandacht schenken aan de genocides in de vluchtelingenkampen van de Palestijnen? Joden dit Joden dat. Kom op zeg, ze zijn niet heilig dat ze zo beschermd worden. Het lijkt wel een obsessie voor ze om gevoelige Marokkaanse kinderen op te voeden. Echter het is verstandiger om eens de oorzaken aan te pakken!

 2. Ferdinand
  30 maart 2006 om 10:38 uur.

  Dit berichtje wekt toch wel bevreemding. Als het doel is om jongeren historisch besef en respect voor andere bevolkingsgroepen bij te brengen dan is het vanzelfsprekend dat er aandacht is voor de Tweede Wereldoorlog en de gevolgen daarvan.
  Een belangrijk gevolg was vestiging van de staat Israël, en dat is belangrijk voor nederlands van joodse afkomst.
  Een ander belangrijk gevolg van de wereldoorlog was de de-kolonisatie van grote delen van de wereld. Vooral het ontstaan van het onafhankelijke Indonesië is van grote invloed op Nederland en nederlanders geweest.
  En de onafhankelijkheidsstrijd van Marokko is heel belangrijk voor mensen van marokkaanse afkomst.
  Vanuit de geschiedenis kan worden aangesloten op de wereld van hier en nu, waarin nog een aantal overblijvende problemen rond het de-kolonisatieproces spelen, zoals het conflict tussen West-Sahara en Marokko.
  Voor de oplossing van dat conflict is historisch besef en respect voor andere bevolkingsgroepen nodig, ook in ons land want de nederlandse diplomaat van Walsum moet voor de V.N. bemiddelen in het conflict West Sahara en Marokko.

 3. abdel
  30 maart 2006 om 10:54 uur.

  Tuurlijk, er is nu een vorm van holocaust jegens de moslims aan de gang. En men heeft het over de 2e wereld oorlog. Het enige wat men van de 2e WO geleerd heeft, is dat men van de 2e WO niks geleerd heeft.

  ” Schrijf je in! Land kopen in Israël
  Koop nu 100 m2 voor 2.000 euro! Steun Israel en investeer tegelijk.

  Ads door Goooooogle Adverteer hier ”

  En deze advertentie onder het artikel getuigt ook niet echt van respect jegens de palestijnse volk!!

 4. Toth
  30 maart 2006 om 06:17 uur.

  Peter van Walsum is geen diplomaat maar een schurk die in geen enkel opzicht verschilt van welke nazi die ze hebben opgeknoopt na, in of tijdens Neurenberg dan ook.

  Een gewetenloze Eichmann kloon, die de meest verschrikkelijke misdaden tegen mensheid heeft begaan en waar wij als Nederlanders ons hartgrondig voor zouden moeten schamen.

  Het is daarom te verwachten gezien de Nederlandse traditie, dat hij wel een standbeeld zal krijgen en een eigen feestdag.

 5. Jamal
  30 maart 2006 om 08:09 uur.

  Ik vindt dat men de moslims geen les hoeft te geven over respect jegens andere bevolkingsgroepen. Want het zijn tenslotte niet de moslims die de joden hebben verraden of vergasd.

 6. farid
  04 april 2006 om 05:20 uur.

  maar het land was van de palestijnen toch maar joden afgepakt toch wie is er begonnen

Plaats je reactie