MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokkaanse baby’s hoogste geboortegewicht

29 maart 2006 | in Maatschappij | 7 Reacties

Voor een periode van twintig jaar wordt in Rotterdam onderzoek gedaan naar de ontwikkeling van tienduizend Rotterdamse kinderen tot jongvolwassene. Alle belangrijke etnische groepen in Rotterdam zijn in het onderzoek vertegenwoordigd. Begin dit jaar is de laatste baby van Generation R geboren en is de eerste fase van het onderzoek afgesloten. Opvallende eerste bevindingen zijn de verschillen tussen diverse bevolkingsgroepen in geboortegewicht van de baby’s. Kinderen van Surinaamse moeders zijn het lichtst en wegen gemiddeld 3100 gram. Marokkaanse baby’s hebben met gemiddeld 3500 gram het hoogste geboortegewicht. Aldus het weekblad Medisch Contact.

Er zijn 7 reacties

 1. tommy
  29 maart 2006 om 02:19 uur.

  eerlijk het valt mij zeker op dat veel marokkaanse and turkse kinderen een paar kilotje te veel hebben. en dat op zo n jonge leeftijd.

  had ook ergens gelezen dat diabetes hoog was in de marokkaanse/turkse gemeenschappen.

 2. Olie_sheikh
  29 maart 2006 om 04:54 uur.

  Tommy,

  Had ook ergens gelezen dat kanker hoog was in autochtoonse gemeenschappen.

 3. Toth
  30 maart 2006 om 07:25 uur.

  En veel te grote voeten voor autochtonen en veel te grote auto’s voor allochtonen en veel meer Korsakov voor autochtonen en dikkere winterjassen voor allochtonen en slappe enkels voor autochtonen en stijve nekken voor allochtonen en volgens een Zwitsers onderzoek is hebben meer autochonen tennisellebogen dan allochtonen voetbalknieeen hebben, maar de Universiteit van Leuven komt tot geheel andere conclusies.

 4. mocrogirl
  30 maart 2006 om 10:34 uur.

  end marokaanse kinderen krijgen ook deftig eten!!!!!!!!!!!

 5. tommy
  30 maart 2006 om 01:41 uur.

  haha, allemaal

  ook onder nederlandse jongeren 12 t/m 16 zijn te zwaar. maar het valt mij het meest op bij de allochtontjes.

  als jouw kind te dik is, doe er wat aan.

 6. Jamal
  30 maart 2006 om 08:13 uur.

  Zeg eens eerlijk mensen, liever een schattige dikkertje dan een magere bonestaak waarmee je medelijden krijgt

 7. chahida
  05 april 2006 om 04:22 uur.

  hahahaah geef je helemaal gelijk

Plaats je reactie