MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Uitvoer AGF-producten uit Marokko stijgt

30 maart 2006 | in Economie | Reageer

Volgens Agriholland vertoont de uitvoer van groenten en fruit uit Marokko al 10 jaar een stijgende lijn en is in de laatste vier seizoenen sterk toegenomen. Dit blijkt uit het rapport “Uitvoer van AGF-producten uit Marokko” van het Productschap Tuinbouw. Uitzondering vormen citrusfruit en tomaten. Bij de export van citrusfruit is er, in vergelijking met de periode 1995-2000, de laatste vier seizoenen sprake van een lagere uitvoer. De uitvoer van tomaten schommelt de laatste vier seizoenen maar vertoont niet echt een duidelijk dalende of stijgende lijn. Een belemmerende factor is hier het invoercontingent voor tomaten dat met de Europese Unie is afgesproken. Voor de praktisch alle productgroepen is Frankrijk de belangrijkste exportbestemming van Marokkaanse groenten en fruit.

Plaats je reactie