MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Debat: Islam and Disrupted Childhood

05 april 2006 | in Maatschappij | Reageer

Op woensdag 26 april 2006 vindt in Korzo theater in Den Haag het eerste debat plaats in de serie ‘World Speakers’, georganiseerd door Winternachten en het Institute of Social Studies. Het programma ‘Islam and Disrupted Childhood’ gaat over traditie en islam en de opvoeding van kinderen in een vijandige of veranderende sociale omgeving. Aan het debat nemen deel de Turkse schrijfster en universitair docente Elif Shafak, de Palestijnse professor Rema Hammami, journaliste en schrijfster Margalith Kleijwegt, en Fouad Laroui, schrijver en academicus van Marokkaanse afkomst. Gespreksleider is columnist en toneelschrijver Pieter Hilhorst.

De debatserie ‘World Speakers‘ brengt prominente schrijvers en wetenschappers uit binnen- en buitenland samen. In dit eerste debat worden drie opvoedingssituaties vergeleken: de immigranten die terechtkomen in de jungle van de Nederlandse steden, de migranten van het platteland naar de grote steden in Turkije, en jongeren in Palestijnse oorlogsgebieden.

Plaats je reactie