MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Risicotest voor diabetes op internet

05 april 2006 | in Maatschappij | 1 Reactie

Te dikke mensen van 45 en ouder en o.a. Marokkaanse Nederlanders lopen een verhoogd risico op suikerziekte (Diabetes Mellitus type 2). Vanaf morgen kunnen zij zelf op internet een risicotest doen. De test is onderdeel van de campagne ‘Kijk op Diabetes’ die donderdag door het Nederlands Diabetes Fonds in Amsterdam wordt gelanceerd. Volgens de laatste cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) lopen ongeveer 750.000 mensen in Nederland een groot risico om op korte termijn diabetes te ontwikkelen. Daarnaast zijn er naar schatting 250.000 mensen die diabetes hebben zonder dat ze het zelf weten. In totaal zijn er in Nederland ongeveer 600.000 mensen met deze aandoening. Dat zijn er 125.000 meer dan drie jaar eerder.

Er is 1 reactie

  1. fadoua
    07 april 2006 om 09:31 uur.

    Je bent toch niet onsterfelijk. Als je tijd is gekomen om te sterven dan kun je dat niet tegen houden.

    Maar om een ziekte te voorkomen mss toch een beetje inspanning doen daarvoor.

Plaats je reactie