MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Brandbrief over hoge premies Marokkanen

07 april 2006 | in Economie, Maatschappij | Reageer

De Commissaris van de Koningin van Noord-Brabant, Hanja Maij-Weggen, heeft mede namens een aantal Brabantse burgemeesters en een aantal voorzitters van fracties uit Provinciale Staten in een brief aan minister Hoogervorst reparatie gevraagd van de naar verhouding buitenproportioneel hoge ziektekostenpremies die geremigreerde Marokkanen moeten betalen. De premieproblematiek van de geremigreerde Marokkanen werd tijdens een werkbezoek van een Brabantse delegatie twee weken geleden aan Marokko onder hun aandacht gebracht.

De delegatie, die geleid werd door de Commissaris van de Koningin, bestond uit de burgemeesters van ’s-Hertogenbosch, Tilburg, Bergen op Zoom, Breda, Helmond, Oosterhout, Boxtel, Halderberge, Roosendaal en uit de voorzitters van de statenfracties van CDA, VVD, PvdA, D66, Groen Links (plv), Leefbaar Brabant/BOF en LPF. De Brabantse bestuurders wijzen er in hun brief onder meer op dat veel remigranten ziektekostenpremies betalen die hoger zijn dan hun maandelijkse inkomsten. Het gemiddelde pensioen is € 260 en de gemiddelde ziektekosten/AWBZ-premie bedraagt €150. Bovendien schrijven zij dat de remigranten premie voor de AWBZ betalen voor zorg waaraan door Marokkaanse uitvoeringsinstanties niet kan worden voldaan.

Zij vragen minister Hoogervorst dringend de bestaande regelingen aan te passen aan de reële leef- en inkomenspositie van geremigreerde Marokkanen en zo een einde te maken aan hun schrijnende situatie.

Plaats je reactie