MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Belgische terrorist voor Marokkaanse rechter

15 april 2006 | in Maatschappij | 1 Reactie

Khaled Oussayeh, een Belg van Marokkaanse origine, is vrijdag voor de rechtbank van Salé, in Marokko, verschenen. Hij wordt ervan verdacht deel uit te maken van de terreurbeweging Groupe islamique des combattants marocains (GICM). Dat meldt de Belgische krant ‘Het laatste nieuws’. De 31-jarige Khaled Oussayeh is in België bekend onder de naam Khalid Oussaih. Hij zou enkele maanden geleden voor de correctionele rechtbank van Brussel hebben moeten verschijnen in het terrorismeproces tegen GICM-leden, maar gaf als enige van de dertien beklaagden verstek. Hij werd op 16 februari tot vijf jaar cel bij verstek veroordeeld.

Hij werd medio 2005 opgepakt in Syrië met valse papieren en wegens een vermeende poging om zich aan te sluiten bij rebellen in Irak. Begin dit jaar werd Khaled Oussayeh naar Marokko uitgewezen wegens illegaal verblijf in Syrië.. Hij wordt voor de rechtbank in Marokko ook verdacht van bendevorming, poging tot voorbereiding van terreurdaden, vervalsing en gebruik van vervalsing. Zijn proces is uitgesteld tot 16 juni op vraag van zijn advocaat. Volgens hem is de verdachte niet in staat om voor de rechtbank te verschijnen wegens gezondheidsproblemen.

Er is 1 reactie

  1. Mohtje el
    15 april 2006 om 11:27 uur.

    ik wil niet zeggen dat bouraki bij fc utrecht kan spelen anders kijk ze hem zwart aan is ngied goed maatr ja weetv wat doet voor dt hij ja zegt

Plaats je reactie