MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Meer Marokkaanse raadsleden

27 april 2006 | in Overheid, Politiek | 5 Reacties

Het aantal allochtone raadsleden is na de gemeenteraadsverkiezingen in maart toegenomen. Het aantal Marokkaanse vertegenwoordigers in de raden steeg zelfs fors van 26 naar 66. Dat blijkt uit onderzoek van het Instituut voor Publiek en Politiek (IPP). Van de ruim 9500 gemeenteraadszetels worden er nu 302 bezet door allochtonen. Na de vorige verkiezingen waren dat er nog 204. Lokale politici van Turkse afkomst zijn met 157 raadsleden het beste vertegenwoordigd. Het aandeel van de vrouwen in de gemeenteraden is na de verkiezingen licht gestegen van 24 procent naar 26 procent. Het onderzoek laat zien dat het aantal allochtone vrouwen in gemeenteraden fors is toegenomen van 53 naar 106. Met 18 jaar is Farshad Bashir het jongste raadslid van Nederland. Hij is van Afghaanse afkomst, vluchteling en in 1997 met zijn ouders naar Nederland gekomen. Bashir zit in de gemeenteraad van Leeuwarden voor de SP.

Er zijn 5 reacties

 1. gasablnqa
  27 april 2006 om 02:52 uur.

  hoe meer raadsleden hoe slechter dit zijn de verraders van de marokkaansegemeenschap.
  beter op nederlanders gaan stemen omdat de meeste van deze marokkanen spreken zeer slecht nederlandse vroeger waren veel problemen in de raden vooral in utrecht waar de leefbaar utrecht veel moeite mee heeft met sommige leden die niet te verstaan wanneer ze aan het woord zijn. ooit zei henk westbroek deze mensen zijn net kippen hokje.
  dus wat gaat een marokkaanse raadslid doen niks. beter op nederlanders gaan stemen.

  hasibida.

 2. karim
  27 april 2006 om 11:15 uur.

  hasibida?

  zou me niet verbazen als jij zelf een autochtoon bent.
  maar goed, ik zal mijn reactie geven, ik ben het een beetje eens met je reactie, maar ik moet er ook bij zeggen dat de autochtoonse raadslieden ook niks voor ons doen, dus ik zou zeggen stem op jezelf en begin dan direct bijzelf, daar gaan we meer van bereiken dan die belastingvreters.

  karim

 3. Amsterdammer
  28 april 2006 om 09:42 uur.

  De Marokkanen die moeilijk verstaanbaar waren, waren de Marokkanen van de eerste generatie. Het mag wel duidelijk zijn dat de tweede generatie en goed opgeleid is en de Nederlandse taal zodanig eigen heeft gemaakt. De tweede generatie Marokkanen praten immers vrijwel alleen Nederlands onderling.
  Ophouden met kritiek en ga zelf hard werken voor jezelf en voor je buurt waarin je woont ipv te verwachten dat de raadsleden van dit planeet een paradijs maken.

 4. meknesi
  28 april 2006 om 10:10 uur.

  hoi amsterdamer voel je zeker aangesproken ben je ook een raadslid of zo
  ga ga jou dimantbuurt bewaken.
  meknesi

 5. Amsterdammer
  28 april 2006 om 04:37 uur.

  Voel me niet aangesproken, ben geen raadslid en woon niet in de Diamantbuurt.

  Bedankt voor je zinnige en inhoudelijke bijdrage.

Plaats je reactie