MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Unicef geld naar onderwijs Marokko

29 april 2006 | in Maatschappij, Marokko | Reageer

De stad Den Haag heeft ruim zes ton opgehaald voor de VN-kinderrechtenorganisatie Unicef. Tal van Hagenaars, organisaties, instellingen en bedrijven hebben zich het afgelopen jaar voor Unicef ingezet. Het geld, € 690.396, gaat op voorstel van de stad naar onderwijsprojecten in o.a. Marokko. Daar gaat Unicef 125 scholen helpen, en daarmee worden zestigduizend kinderen bereikt. Er komt een handboek voor onderwijzers. Dat moet bevorderen dat meer kinderen de basisvakken lezen en rekenen goed onder de knie krijgen. Nu beheerst zeventien procent van de Marokkaanse kinderen in groep vier deze vakken voldoende. Ook wil Unicef het vroegtijdig verlaten van de school verminderen.

Hagenaar en ambassadeur van Unicef Nederland Paul van Vliet kreeg op vrijdag 28 april tijdens het Koninginnegala in het Kurhaus het bedrag overhandigd door burgemeester Wim Deetman. Het was de afsluiting van het campagnejaar Den Haag Unicef Stad. Tijdens zijn toespraak zei de burgemeester dat het een eer is geweest voor Den Haag om als internationale stad van vrede en recht Unicef Stad te mogen zijn. Deetman dankte iedereen die geld heeft gegeven of met, vaak ludieke, acties geld heeft opgehaald. ‘De Hagenaars hebben betrokkenheid getoond. Ik ben trots op de stad want alleen samen konden we dit bereiken’, aldus burgemeester Wim Deetman. ‘Dankzij hen krijgen meer kinderen beter onderwijs.’

Plaats je reactie