MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokkaan moet Nederland uit

03 mei 2006 | in Maatschappij, Overheid | 13 Reacties

De in Tilburg geboren Marokkaan Mohammed C. is door de vreemdelingendienst IND tot illegaal verklaard, omdat hij radicaal zou zijn en een gevaar vormt voor de nationale veiligheid. De 31-jarige C. is volgens justitie vriend en handlanger van Samir A. Het is de eerste keer dat een in Nederland geboren en getogen terreurverdachte het land wordt uitgezet, schrijft het Algemeen Dagblad. C., opgegroeid in Den Haag, zit sinds oktober vast op verdenking van het voorbereiden van een terroristische aanslag. Hij zou onder andere met zijn vriend Samir A. een aanslag hebben willen plegen op overheidsgebouwen en politici. Hij heeft alleen een Marokkaans paspoort, omdat hij het nooit nodig vond de Nederlandse nationaliteit aan te vragen. Dat geeft de IND nu de mogelijkheid hem uit te zetten.

Er zijn 13 reacties

 1. samir
  03 mei 2006 om 12:19 uur.

  eigen schuld, dat ze hem maar heel snel uitzetten.

 2. AbdelRahman
  03 mei 2006 om 03:59 uur.

  Vind je?

  Indien er sluitende bewijzen zijn dat hij inderdaad een aanslag wou plegen dan moeten ze hem berechten in Nederland vind ik.

  Nog eventjes en ze gaan Marokkanen met een Nederlands ID hun straf laten uitzitten in Marokko.. Is dat ook een lumineus idee volgens jou?

 3. shemharosh
  03 mei 2006 om 10:51 uur.

  Goed zo.Ik snap niet waarom iemand naar marokko (terug)sturen gezien wordt als een straf,ook al heeft iemand een dubbele nationaliteit moet het kunnen om die te sturen naar zijn land van afkomst als hij/zij het hier maar niks vindt.Lijkt me heel logisch.

 4. AbdelRahman
  04 mei 2006 om 08:47 uur.

  Nou, lees het rapport van Amnesty international en dan zal je hopelijk beseffen hoe de toestand is in Marokkaanse gevangenissen!

  DAARBIJ

  I was raised in this society so there’s no way
  you can expect me to be a perfect person cuz I’m a do what I’m a do.

 5. Ferdinand
  04 mei 2006 om 12:45 uur.

  Als hij wordt uitgezet zonder dat is bewezen dat hij ergens schuldig aan is … krijgt hij dan niet in feite alleen maar een gratis ticket?
  Want waarom zou hij dan in Marokko de gevangenis in moeten?

 6. shemharosh
  04 mei 2006 om 07:23 uur.

  we gaan er uit van het feit dat die man schuldig is en veroordeeld is wegens terrorisme en staatsondermijnende activiteiten tegen Nederland.wat wil zeggen dat hij het hier niet naar zijn zin heeft en dat hij zo doende tot zijn daden is overgegaan.dan lijkt het me normaal dat hij het land wordt uitgezet en daar in Marokko zijn strijd gaat voortzitten.misschien komt hij dan tegen die tijd voor in die befaamde amnesty internationale rapporten als een vermiste want dat is hoe ze het doen daar….maar juridisch is er geen andere weg ook want als men langer dan 6 maanden niet in nederland is geweest of veroordeeld is voor ernstige misdaden dan vervalt zijn verblijfsvergunnig automatisch

 7. Mtiwi
  05 mei 2006 om 10:40 uur.

  Beste mensen,

  Hij acht het niet nodig om de nederlandse nationaliteit aan te vragen. Hij weet dus dat hij het land uitgestuurd kan worden, omdat hij dus gezien wordt als een marokkaanse staatsburger met een verblijf in nederland.

  En als het waar is dat hij aanslagen wou plegen, dan mogen ze hem van mij zelfs naar de ergste gevangenis van Marokko brengen, Kom op Abdirahman met je politieke praatjes over amnesty International en haar onderzoeksrapporten. Als hij die aanslagen had gepleegd dan hadden wij hardwerkende Marokkanen in Nederland een heel groot probleem. Wij mogen dan van begin af aan ons zelf weer bewijzen. Alleen wordt het dan weer steeds moeilijk en duurt dat proces steeds langer. Hij pleegt aanslagen in naam van islam en wie zitten er met de gebakken peren?? JA moslims in Nederland. Voornamelijk Marokanen in Nederland. En dan ga jij zeuren over de staat van de Marokkanse gevangenis. Give me a break!

 8. Saida
  05 mei 2006 om 11:10 uur.

  Het gaat niet om de paspoort het gaat om een land dat beweert de mensenrechten hoog in het vaandel te hebben een ‘verdachte’ aan een land uit te leveren die de mensenrechten niet respecteert.

  De vraag is in hoeverre Nederland de mensenrechten daadwerkelijk respecteert. Niet dus. Dat zien we wel aan de populariteit van Verdonk.

 9. Toth
  05 mei 2006 om 12:44 uur.

  @ Ferdinand.

  Beschuldigingen van terrorisme is een de facto veroordeling. Een proces slechts een formaliteit. Dit is nu in Nederland de realiteit en was daarvoor in Marokko al zo. De vraag of iemand daadwerkelijk ergens schuldig of onschuldig aan is, is een irrelevante. Het is immers een politieke kwestie en niet langer een strafrechtelijke.

 10. Siemo
  05 mei 2006 om 07:28 uur.

  Ik zeg: “opgeruimd staat netjes!!”

 11. Toth
  05 mei 2006 om 07:55 uur.

  Ik geloof dat dat ook de lijfspreuk was van Reinhard Heydrich.

 12. Ferdinand
  06 mei 2006 om 12:45 uur.

  @ Toth
  Die beschuldiging is van de nederlandse overheid. Maar die heeft geen kracht want hij wordt er niet om vervolgd. Waarom zou die beschuldiging in Marokko dan wel op een veroordeling neerkomen? Hij kan daar makkelijk aanvoeren dat hij slachtoffer is van racistische nederlanders. Zijn radicaliteit is niet bewezen – dus daarover valt weinig te zeggen, behalve dat hij waarschijnlijk zeer nationalistisch is, compleet met religeiuze motieven, maar daar heeft men in Marokko toch wel begrip voor?
  Dat is inderdaad een politieke kwestie.

  .

 13. Toth
  06 mei 2006 om 08:52 uur.

  @ Ferdinand
  Misschien heb je het niet helemaal gevolgd, maar Marokko is je nu, ondanks de belofte die Mohammed VI deed bij zijn aantreden, als islamist ongeveer hetzelfde lot beschoren als onder Hassan 2 als socialist of uberhaupt kritisch was.
  http://www.overthrow.com/lsn/news.asp?articleID=607
  http://english.aljazeera.net/NR/exeres/903D3C7C-BFA0-4696-B2AF-5F02E8A6E6A9.htm
  http://web.amnesty.org/library/Index/ENGMDE290082004?open&of=ENG-MAR

  Hassan II volgens de Washington Post 26 july 1999 : “..a figure who earned a reputation far beyond his region for moderation and reason. … His was an important contribution to regional stability.” Had net als Mohammed VI een internationale reputatie die zo ongeveer loodrecht staat (en blijft staan) op de realiteit. Waarom?

  Omdat het onze man in Marokko is, waarop wij kunnen rekenen.

  In Marokko worden al jaren en jaren mensen in opdracht van het Westen, vooral de VS gemarteld, soms in de aanwezigheid van CIA agenten. De modernste marteltechnieken, gebaseerd op de ervaringen van nazi’s die door de VS naar o.a. Zuid-Amerika zijn gesmokkeld en ontwikkeld en verfijnd en door sommigen als Dan “the precise pain, in the precise place, in the precise amount, for the desired effect” Mitrione in Uruguay, soms bij demonstraties voor CIA agenten en hun clienten uitgevoerd op willekeurige zwervers, tot kunstvorm verheven.

  http://www.guardian.co.uk/guantanamo/story/0,13743,1540752,00.html
  http://www.guardian.co.uk/terrorism/story/0,12780,1540552,00.html

  Nee in Marokko heeft het regime geen begrip, het regime heeft belangen en een van die belangen van het Marokkaanse regiem is zich een betrouwbaar bondgenoot tonen in de oorlog tegen terrorisme en het opsporen en vervolgen van terroristen, vooral als anderen er geen raad mee weten staat hartstikke goed op je staat van dienst. En met vrij eenvoudige martelmethodes, al bekend uit de Spaanse Inquisitie, kun je iedereen alles laten bekennen, laat staan wat men in Marokko met de jarenlange ervaring en trainingen van de CIA kan bereiken.

Plaats je reactie