MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Modevormgever Aziz op LiteSide Festival

08 mei 2006 | in Amusement, Kunst | Reageer

Op 11 mei presenteert de Marokkaanse modevormgever Aziz een bijzondere en soms confronterende avond onder de titel UITTEGRATIE, tijdens de opening van het oriental underground festival LiteSide. Uittegratie! is een ouderwetse bonte avond met veel improvisatie, waarin Aziz kunstenaars, schrijvers, politici, cabaretiers, zangers en dansers samenbrengt in een feestelijke en soms confronterende cocktail van genres en stijlen. Een vrolijke avond en soms confronterend, maar ook een voorstelling die sterk leunt op de actualiteit van het nieuws en die zich keert tegen polariserende politici.

Uittegratie! is een eenmalig evenement. We zien schrijver Abdelkader Benali in de rol van een Amerikaanse talkshow-host; de koningin der travestieten Vera Springveer waagt zich in de boksring met rappers van de straat; moviestar Mimoun Ouled Radi wordt verleidt door zangeres Rajae el Mouhandiz; Wethouder Fatima Elatik word live geïnterviewd door het NOS journaal; de Amerikaanse choreograaf Jack Gallagher danst een ‘Guantanamo Bay-let’; acht virtuoze tapdansers dansen de ‘Broadway Burka’; ex-gabbers hakken vrolijk in Lonsdale outfits; de cabaretiers van Fernaci zorgen voor ‘breaking news’; de oer-Hollandse ‘4tuoze matrozen’ lanceren hun loflied op Marokkaanse meiden en Rachid, de Marokkaanse Frans Bauer, zorgt voor het onvermijdelijke Nederlandse levenslied.

Donderdag 11 mei op LiteSide Festival, Rozentheater, Amsterdam. Na afloop de
LiteSide Clubavond in Club More.
LiteSide Festival, tel. 020-4121415, www.liteside.nl

Plaats je reactie