MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokkaanse muziek in theater Zuidplein

10 mei 2006 | in Amusement, Muziek | 3 Reacties

Op zaterdag 13 mei 2006 kun je in Theater Zuidplein genieten van Rai, regadda en andere mixen van Marokkaans muziek met internationale grootheden als Cheb Karim, Cheb Riahi en Jamal Ahlam. Cheb Karim: Bel Abbes (Marokko) is de wieg van de ra-muziek en de geboorteplaats van Cheb Karim. Zijn laatste hit Achek majnuon stond vier maanden lang op nr. 1 in Marokko. Karim won diverse internationale prijzen, waaronder de 1e prijs voor de beste stem van het Arabische lied van het FIDOF in Egypte. Met zijn broers maakt hij deel uit van de historische groep Raina Ra . Enkele van zijn melodieuze songs zijn ook uitgebracht door Cheb Jaled en de legendarische Cheb Hasni.

Cheb Riahi
Cheb Riahi woont in Belgie, maar is ook in Marokko immense populair. Riahi speelt vooral regadda, folkloristische muziek uit Berkane, het noord-oosten van Marokko. Maar hij speelt ook ra -nummers. De aanstekelijke ritmes en opzwepende klanken maken optredens van Cheb Riahi bijzonder goed dansbaar. Hij bracht tot nu toe acht albums uit en speelde op verschillende festivals in binnen en buitenland.

Jamal Ahlam
Hij is een van de grote sterren van noordelijk Marokko en ver daarbuiten. Naast de traditionele instrumenten als de bendir en de derbouka introduceerde hij ook moderne instrumenten zoals de gitaar. Daardoor wist hij met succes de traditionele Amazigh-muziek om te vormen tot een moderne muziekvariant. Op tientallen albums en vooral tijdens concerten in binnen en buitenland heeft hij veel harten te weten raken. In Theater Zuidplein treedt hij aan met vijf Brusselse stadsgenoten / muzikanten die hem muzikaal begeleiden.

Er zijn 3 reacties

 1. Saida
  11 mei 2006 om 10:11 uur.

  Geen 3bidat Rma? 🙁

 2. ikuhh
  11 mei 2006 om 02:04 uur.

  hoe laat begint et???en hoe duur??

 3. cheb_tgv
  25 juni 2007 om 11:44 uur.

  oujda oujda au hala dima wajda

Plaats je reactie