MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Ruim een ton voor hulp aan Marokko

22 mei 2006 | in Maatschappij, Marokko | 4 Reacties

Met het groots opgezette benefietgala van 27 maart jl. heeft het Marokko Fonds €105.012,- ingezameld voor goede doelen in Marokko. Dat heeft het Fonds vandaag bekend gemaakt. “Het benefietgala was een overweldigend succes en we zijn zeer tevreden met de opbrengst”, aldus Ila Kasem, voorzitter van het bestuur van het Fonds. “De totale opbrengst van het benefietgala gaat naar de goede doelen. De komende maanden zullen de gelden daar besteed worden waar ze hard nodig zijn: in projecten voor duurzame ontwikkeling in Marokko”.

Het Marokko Fonds zal in 2006 zes Marokkaanse organisaties financieel ondersteunen:
1) een centrum voor steun aan doven (Association du Forum Marocain des Sourds) in Fes;
2) een organisatie voor opvang en hulp aan straatkinderen en vrouwen (L’Heure Joyeuse) in Casablanca;
3) een tehuis voor gehandicapte kinderen (Ateim) in Berkane;
4) een project voor behoud van een dertiende eeuwse moskee (Projet de la Mosquée de Mestassa) in Mestassa, in de regio Al Hoceima;
5) een organisatie die voorlichting geeft over o.a. HIV en AIDS en andere seksueel overdraagbare ziekten (Ligue Marocaine de Lutte Contre les Maladies Sexuellement Transmissibles) in Ouled Teima, regio Agadir;
6) een organisatie die strijdt tegen pedofilie (Touche Pas à Mon Enfant) in Marrakech.

Deze projecten bevinden zich in verschillende regio’s van Marokko. De organisaties is nu gevraagd projectvoorstellen in te dienen voor activiteiten die in aanmerking komen voor steun door het Marokko Fonds.

Het benefietgala, dat in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam werd gehouden, was de officiële lancering van het Marokko Fonds. Een keur aan Marokkaanse en Nederlandse topartiesten verzorgde een spetterende en multiculturele muziekavond, die door 1300 bezoekers werd bijgewoond. Ook presenteerde het Marokko Fonds enkele van de projecten in Marokko die het Fonds dit jaar steunt.

Het Marokko Fonds is een onafhankelijke organisatie die in 2005 is opgericht met steun van de NCDO, de Nationale Commissie voor Internationale Samenwerking en Duurzame Ontwikkeling. Het Fonds beoogt projecten op het gebied van duurzame ontwikkeling in Marokko te steunen. Een ander doel van het Marokko Fonds is het betrekken van Marokkaanse Nederlanders bij ontwikkelingssamenwerking.

Er zijn 4 reacties

 1. Saida
  23 mei 2006 om 03:08 uur.

  Props for the Mockros!

 2. AbdelRahman
  23 mei 2006 om 04:28 uur.

  “Een goed geweten is het paradijs.”

  AbdelRahman uit Brussel

 3. micromocro
  23 mei 2006 om 04:45 uur.

  hopelijk zien die organisaties in Marokko die geld en is het geen zakgeld voor bepaalde bestuursleden van die fonds.
  anyway wie ben ik om hen te beschuldigen, als ze het goed menen dan veel geluk in de toekomst.

 4. fadoua
  23 mei 2006 om 07:12 uur.

  Dat is prachtig.
  Nu hopen dat ze hun woord ook nakomen.

Plaats je reactie