MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Eerste roman van Hassan Bahara

23 mei 2006 | in Amusement, Kunst | 1 Reactie

Dezer dagen komt de eerste roman van Hassan Bahara uit. Straattaal, wapens, drugs en de eenzaamheid van een Marokkaanse jongen staan centraal in “Nakken voor doekoe in Damsco”, dat “geheel niet” autobiografisch is. Autobiografisch of niet: herkenbaar is het wel. De leerlingen van het Hervormd Lyceum West in Slotervaart zijn apetrots op ‘hun’ school en kunnen geen genoeg krijgen van het boek. Ook de lerares Duits, neergezet als nazi-hoer is trots: “Dit doen pubers, ik ben juist ontzettend trots op hem! ” Bahara won al twee keer de El Hizjra literatuurprijs. Op AT5 een videobericht hierover.

Er is 1 reactie

 1. Stichting Amazigh
  09 juni 2006 om 12:23 uur.

  Stichting Amazigh is per direct op zoek naar een muzikale acteur/verteller (m/v).

  De muzikale en interactieve jeugdvoorstelling De Magische Ring. Het is een eigentijdse bewerking van het berbersprookje met de gelijknamige titel. De voorstelling gaat 30 juni 2006 in premiere op basisscholen, buurthuizen en theaters in Amsterdam e.o.

  .
  De Magische ring handelt over een arme jongen uit Amsterdam,die erg zorgzaam en lief voor zijn moeder en de dieren is. Iedere dag krijgt hij geld van zijn moeder om eten te kopen op de markt. Maar in plaats van eten, koopt hij elke dag een ander dier. Op een dag ontmoet de jongen een hond op de markt, die hij redt uit de handen van een boze marktkoopman. Uit dank krijgt hij van de hond een ring. Wanneer hij de ring draagt, zullen al zijn wensen in vervulling gaan. Zo trouwt de jongen met de dochter van de koning en wordt hij rijk. Maar wanneer de ring gestolen wordt, krijgt zijn leven een spannende wending..
  Wij vragen een verteller/acteur (m/v)
  leeftijd: 18 t/m 30 jaar
  bijvoorkeur een traditionaal muziekinstrument uit het Rif kunnen bespelen.
  goede beheersing van Nederlands en redelijke beheersing van Tarifit.
  flexibele instelling en beschikbaar zijn overdag.
  Goede honorering, afhankelijk van ervaring.

  Planning:
  heden t/m 30 juni in repetities in Amsterdam (overdag, gemiddeld 10 uur per week)
  30 juni t/m 25 juli voorstellingen in Amsterdam (max. 1 tot 2 x per week)
  1 september – december voorstellingen in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en andere plaatsen in NL.

  Interesse? Stuur dan een email naar alice@tobespecifiedlater.com

Plaats je reactie