MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Londen bereid om Marokkaan uit te leveren

26 mei 2006 | in Marokko | Reageer

Het Britse Hooggerechtshof heeft vrijdag groen licht gegeven voor de uitlevering van de Marokkaan Farid Hilali aan Spanje. Hilali wordt verdacht van banden met al-Qaida en de aanslagen van 11 september. Het Hooggerechtshof hield geen rekening met de argumenten van Hilali (38) dat, indien hij aan Spanje werd uitgeleverd, hij zou uitgewezen worden naar Marokko en er gemarteld worden. Hilali wordt sinds april 2004 gezocht voor “deelname aan een criminele organisatie en terrorisme”. Hij wordt er onder meer van verdacht meermaals telefonisch contact te hebben gehad met Imad Eddin Barakat Yarkas, een Spanjaard van Syrische origine die beschouwd wordt als het hoofd van de Spaanse cel van al-Qaida.

Volgens het Europees uitleveringsmandaat heeft Hilali “deelgenomen aan een training op vliegtuigen, enkele dagen voor 11 september 2001, wat doet besluiten dat hij een van de mannen is die heeft deelgenomen aan de aanslagen, zelfs al is het duidelijk dat hij niet een van de zelfmoordpiloten is.” Hilali heeft 14 dagen om beroep aan te tekenen tegen de beslissing van het Britse Hooggerechtshof.

Plaats je reactie