MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Minister stelt zorgpremies pensionado’s bij

29 mei 2006 | in Economie, Overheid | Reageer

Remigranten die in Marokko van hun pensioen genieten, hoeven nog maar ruim 1 procent van de aanvankelijke zorgpremies te betalen. Dat blijkt uit een brief die minister Hoogervorst (Volksgezondheid) vandaag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Daarin staat per land hoe de premies in dat land voor de zogenaamde pensionado’s en remigranten worden aangepast aan de zorgkosten van dat land. Hoogervorst verlaagt de premies na een uitspraak van de rechter dat dit moest gebeuren.

Het College voor Zorgverzekeringen (CVZ) berekende de zogeheten woonlandfactoren door de sociale zorgkosten in een land te delen door de gemiddelde kosten in Nederland. Remigranten en pensionado’s in een land met weinig of goedkope zorg in het pakket, gaan dus minder premie betalen. Naast Marokkaanse remigranten betalen ook mensen met een Nederlands pensioen of uitkering in Oost-Europese landen, waaronder landen uit het voormalige Joegaslavië en Turkije, veel minder zorgpremie.

Plaats je reactie