MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Mohammed Chaara voor de klas

31 mei 2006 | in Amusement, Carriere | 8 Reacties

Mohammed Chaara – bekend van de films Shouf Shouf Habibi, Het Schnitzelparadijs en een aantal tv-series – geeft deze maand vier lessen op de Utrechtse vmbo-school in het kader van zijn project Paspoort. Chaara wil de leerlingen van het Utrechtse Liefland College met Paspoort iets bijbrengen over hun identiteit. “Veel vmbo’ers zijn van Turkse of Marokkaanse afkomst. Kinderen van migranten leven vaak tussen twee culturen. Ze missen een eigen identiteit” aldus de acteur in het Algemeen Dagblad. Zijn belangrijkste boodschap voor de leerlingen: “Natuurlijk kun je het als allochtoon in Nederland ver schoppen. Zolang je maar dromen hebt om waar te maken.”

Er zijn 8 reacties

 1. Najwa
  01 juni 2006 om 02:35 uur.

  Ik vind het wel weer een beetje overtrokken hoor dat tussen twee culturen. Wel gek dat zo iemand dat gaat doen. ik vind hem dan ook totaal niet geschikt. vraag me af wat voor opleidingsachtergrond deze jonge man heeft.
  ze missen een eigen identiteit. kom mensen laat me nou niet lachen. ik hoor hier weer het slachtofferrol in terug, vandaar dat ik dit liever niet zie gebeuren.

 2. Larbi
  02 juni 2006 om 11:20 uur.

  Tussen leven in twee culturen is een keus die je zelf maakt. Ook het slachtoffer zijn is een rol die je kiest…. Vandaar dat ik vind dat je zelf de keus hebt, ook al is ie verkeerd, je hebt altijd keuzes die je moet maken. Vandaar kieskeurig zijn, is geen schande. Het is een voorrecht wat je zelf hebt, velen beseffen dat niet. Het wordt tijd dat we ons dat gaan beseffen.

 3. mark meeuwissen
  16 juni 2006 om 12:45 uur.

  Wat mij betreft gaf Mohammed Chaara tot nu toe twee goede lessen aan mijn klas. In mijn klas zitten 36 leerlingen op het Vader Rijn College in Utrecht. Mijn leerlingen zijn rond de dertien jaar. Voor hen is het erg belangrijk om goede voorbeeldfiguren te hebben. Zij waren allemaal zeer geboeid door de verhalen van Mohammed. Mohammed probeert oprecht deze jonge mensen te motiveren om gedisciplineerd naar een doel toe te werken. Over slachtoffers heeft Mohammed Chaara het nooit gehad. Hij probeert juist doorzetters van ze te maken.Het is niet makkelijk om deze groep leerlingen lang te boeien en met hen over belangrijke zaken te praten. Dat Mohammed dat doet vind ik te respecteren Er zitten overigens leerlingen uit meer dan zes verschillende culturen in mijn klas.

  Mark Meeuwissen

 4. Chris
  01 november 2006 om 08:12 uur.
 5. busra
  20 juli 2009 om 09:02 uur.

  selamun aleykum mohammed chaara,
  u bent heel knap!
  heeft u al een vrouw?
  hoe oud bent u
  kom je nog lang ons in watermunstraat 40

 6. Bilal
  21 augustus 2009 om 03:30 uur.

  Heey, Shouf Shouf is een geweldige&leuke&grappige serie met toffe mensen!
  Ewaa menwenie raas wenie msn nesen?!

  “IS BERBERS”

  Bedankt alvast!

  Kunnen jullie dat vragen?!

  Ewaa citeer mij of me msn vragen eh mattie.

 7. Bilal
  21 augustus 2009 om 03:32 uur.

  Driss is de leukste en Rachid.

  Mussie&Robbie ook goed bezig boys!

 8. Bilal
  21 augustus 2009 om 11:02 uur.

  ewaa salam heeft iemand de msn van mussi of driss want ik heet Bilal Ojja ik ben de neefje van Ilias(Driss)

  Wie wil die msn?!

Plaats je reactie