MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Eerste leidinggevende Marokkaan in profvoetbal

01 juni 2006 | in Sport | 25 Reacties

Mohammed Allach stopt met voetballen. De 32-jarige verdediger is de nieuwe technisch directeur van VVV-Venlo, de club waarvoor hij dit seizoen nog als voetballer uitkwam. Hij is hiermee de eerste Marokkaan in Nederland die een leidinggevende functie in het profvoetbal heeft. De geboren Hagenaar volgt als technisch directeur Earnest Stewart op, die naar NAC vertrekt. Naast technisch directeur zal Allach ook aan de slag gaan als hoofd jeugdopleidingen van de Venlose eerstedivisionist, meldt het AD. De oud-verdediger kwam in zijn loopbaan uit voor onder andere Excelsior, FC Twente en FC Groningen. Hij speelde 247 duels in het betaalde voetbal en scoorde twee keer.

Er zijn 25 reacties

 1. imane
  01 juni 2006 om 11:38 uur.

  HIj is een Rifijn!! Uit al houciema 😀

 2. B.
  01 juni 2006 om 11:59 uur.

  Riffi, soessie, arabier. (ik word zo moe van die achterlijke discussie).

  We moeten trots er op zijn dat het een marokkaan is.

  Een van ons.

  Het is hem gegund.

 3. ***
  01 juni 2006 om 12:43 uur.

  Dat geouwhoer riffie dit riffie dat. Beschouw jezelf gewoon als MAROKKAAN(SE) in plaats van jezelf af te scheiden. Daar wordt niemand beter van. Behalve diegene die graag zien dat Marokko een soort tweede Joegoslavie of Algerije wordt.

 4. Henk -Rotterdam
  01 juni 2006 om 12:52 uur.

  Ook ik feliciteer hem met deze job en wens hem veel succes. Ik neem aan en ga er van uit dat hij is geselecteerd op grond van zijn ervaring en capaciteiten,dus is de afkomst niet belangrijk.

 5. ***
  01 juni 2006 om 12:55 uur.

  Neem een voorbeeld aan Turken die vormen een eenheid. Daarom zijn ze in Nederland ook zo goed georganiseerd en hoor je nooit problemen met Turken. Maar Marokkanen hebben het blijkbaar druk om onder elkaar ruzie te maken.

  Tfoe lah l3enha sel3a

 6. Micromocro
  01 juni 2006 om 01:57 uur.

  wanneer een berber zoiets kan bereiken dan vind ik dat een arabier de voorzitter van de club moet worden.

 7. rifi
  01 juni 2006 om 03:06 uur.

  wij iriffieen hebben meer kans in nederland dan marokko waar de arabieren regeren wij zij erg trots over nederland wij zijn gewoon nederlanders maar geen arabieren.

 8. AbdelRahman
  01 juni 2006 om 03:22 uur.

  Word je ook als “echte nederlander” aanzien in Nederland? I rest my case!

 9. rifi
  01 juni 2006 om 03:37 uur.

  wat hebben de arabieren tot nu toe berikt niks alleen bordelen kinderenporno en tbargig.
  taaaaz alikoukm.
  acha arrif

 10. trab
  01 juni 2006 om 04:02 uur.

  Ik ban arifi en wel een echte uit Midar. Maar ik kots werkelijk op diegene die hun trots uiten! Ongelooflijk. Hij is van Marokkaanse afkomst en een hele goede mens, meer doet er niet toe. Jullie willen toch niet beweren dat jullie een klein onafh, riffiestaatje willen stichten hier in Nederland. Of beweren dat Marokko alleen voor de arabieren is. Het begint net de discussie te worden tussen koerden aan de ene kant en turken aan de andere kant. Zielig, bah! Oh ja, trouwens suc6 Allach, het ga je goed!!!

 11. arifi
  01 juni 2006 om 04:03 uur.

  Marokkanen waar zijn jullie er me bezig???

 12. micromocro
  01 juni 2006 om 04:57 uur.

  hmm,blijkbaar is er hier een copy cat die mijn nick gebruikt om zijn eigen gevoelens naar buiten te brengen.

  arabier, soussie, riffi het maakt niks uit en iemand die daar constant over zit te discussieren is gewoon dom.

 13. marokkino
  01 juni 2006 om 09:40 uur.

  Werd een keer tijd!

  Waarom weer altijd riffie en arabier????

  Jongens we zijn allemaal Marokkanen!

  Ophouden met die bullshit!

 14. Marokino
  01 juni 2006 om 11:32 uur.

  Mohammed B is ook een riffie! Ben je daar ook trots?
  Shut the fuck up, met je riffie. we zijn allemaal Marokkanen.
  Wees blij voor een marokkaan, dat hij het zo ver schopt.

 15. Abdellah A.
  02 juni 2006 om 09:55 uur.

  Hey mensen,

  wie zegt dat een riffi dit allemaal intikt. het kan net zo goed een facist zijn die onrust en haat wil zaaien onder moslims!

  dus….

  Wij weten dat wij broeders en zusters zijn van elkaar!

 16. AbdelRahman
  02 juni 2006 om 10:26 uur.

  She’s back….

  De Van Beek-Donnerstichting financiert de rechtenstudie van de Kosovaarse Taïda Pasic aan de Universiteit Leiden. Als voorwaarde voor een studentenvisum geldt onder andere dat ze wonen en studeren in Nederland kan betalen.

  Mevr. Verdonk, right in ya face hahaha.. As the world turns!

 17. Abdelkader
  02 juni 2006 om 11:35 uur.

  Ik vraag me af of Allah (swt) onderscheid zal maken tussen Arabier of Berber. We zijn tenslotte allemaal moslims(broeders)….

 18. Henk -Rotterdam
  02 juni 2006 om 02:24 uur.

  IK sta hier gewoon versteld en verbaasd van,ik maar denken dat er maar een Marokko is en dat het volk wat er vandaan komt en zijn voorouders heeft ,er trots op was dat ze Marokaan waren,Ga zo door en speel het rechtse gedeelste van dit bekrompen land flink in de kaart. Die zitten te stoken en lachen zich te pletter. Je bent Marokaan ,wees Marokaan,gedraag je als een Marokaan. Wees eens een keertje trots op je zelf en op je afkomst en verloochem hem niet.Zorg dat je een eenheid bent.

 19. MO
  02 juni 2006 om 03:22 uur.

  ariffi

  Gaaa, Ga lopen !!!!!!!!

 20. Riffi3XL
  03 juni 2006 om 07:02 uur.

  Voorzitter het Berberse belang: Rifi
  Voorzitter Arabisch belang: Micromocro
  Het is niet iets waar je trots op moet zijn he, jongens.

 21. tzzzzz
  03 juni 2006 om 09:49 uur.

  hahaha ik ben ook een trotse arriffi en was buurman van allach in alhoceima, maar jullie praten allemaal bullschit. Allach is met een nederlandse meisje getrouwd is totaal geasimileerd. kent niks van de kern van zijn afkomst. en dat ie een leidinggevende functie krijgt worden jullie echt niet beter van, wat je ook bent. verdiend zn geld voor zichzelf. en aan die mongool die onder de naam micromocro schrijft, dat de arabieren dan voorzitter moet worden, je bent onder dezelfde omstandigheden naar nederland gekomen. wat je ook bent, je leeft verweg van je eigen land. hetzelfde als al die andere niet nederlanders in nederland. allemaal in hetzelfde bootje. niets meer en niets minder. doessssssssss!!!! trots doen over arabieren dat ze zoveel zijn en weten…kijk wat de amerikanen doen met jullie man en wat ze nog gaan doen. want het is duidelijk dat ze nog lang niet klaar zijn. wil ik wel zien of jij ook voorop in strijd gaat of veilig vanuit nederland in je flatkamertje laat zien hoe moeilijk arabs wel niet zijn.

 22. Mieqa
  03 juni 2006 om 11:10 uur.

  Marokkaan-yeah right!

  Hij is zo blij met zn marokkaanse ”roots” dat hij met de eerste beste nederlandse is getrouwd en aangeeft liever tog geen marokkaanse te willen..

  Sommigen zijn Marokkaans wanner het hen (het best) uitkomt

 23. Mo zegt
  04 juni 2006 om 01:08 uur.

  (Ik ben arabier, berber en nederlands tegelijk) = wat doet het er toe????
  Wat een gelul allemaal. De hele discussie loopt uit de hand en gaat nergens over. I.p.v. dat men blij voor hem is en hem als voorbeeld gebruikt voor onze kinderen (want zij zijn de toekomst hier of elders..)zodat zij ergens in dit land naar iemand kunnen opkijken die hetzelfde achtergrond, cultuur en religie heeft. Een voorbeeld hebben om zich makelijk en snel te kunnen ontwikkelen, in zichzelf blijven geloven, zelfvertouwen bouwen, grote leiders worden enz..Het probleem/moeilijkheid dat wij hadden als 2e generatie (onze ouders zijn ongeschoold) hebben gehad, niet zullen hebben. Nee hoor… wij willen allemaal onderling blijven ruzien om onderwerpen die er niet toedoen. Kijk vooruit en blijf gefocust, zo kom je ergens…

 24. elissa
  15 oktober 2006 om 10:56 uur.

  ik ben een marokkaan je weet toch ze zijn de beste arbier
  berbersen en arabieren zijn gewoon het zelfde
  we zijn allemaal moslim
  ma3a selama 😀

 25. AMAZIGH
  01 juni 2009 om 01:24 uur.

  imazighen for life noord afrika is thamzha van de berbers arabieren zijn vieze ratte zelfde als jode

Plaats je reactie