MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Gezondheidstraining voor allochtone vrouwen

03 juni 2006 | in Gezondheid, Maatschappij | Reageer

Vrouwen van Turkse en Marokkaanse afkomst gaan minder vaak naar de dokter als ze een speciaal voor hen ontwikkelde training hebben gevolgd. Dat blijkt uit een enquete die is gehouden onder duizend vrouwen die eraan hebben meegedaan. 47 Procent gaat nog twee keer per maand naar de dokter; voor de cursus was dat 54 procent. De cursus is bedacht door een groep Amsterdamse fysiotherapeuten, en wordt inmiddels ook in Utrecht aangeboden meldt RTV Utrecht.

De training is bedoeld voor allochtone vrouwen die vaak meerdere keren per week naar de dokter gaan. Ze hebben klachten als overgewicht, een slechte conditie en heimwee. Ook hebben ze opvoedingsproblemen, geldgebrek en spreken ze vaak slecht of geen Nederlands. Tijdens de training krijgen ze informatie in hun eigen taal, en doen ze sport- en ontspanningsoefeningen.

Plaats je reactie