MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Voorjaarsbijeenkomst Moslimjongeren A’dam

06 juni 2006 | in Geloof, Maatschappij | Reageer

De afgelopen tijd zijn (moslim)jongeren negatief in de media geweest. De rellen in Parijs, vernielingen van de 4 mei kransen, ‘de onrust in de Amsterdam’ rond de jaarwisseling en de confrontatie met de politie in Amsterdam-West zijn uitingen van spanningen in de stad. Moslimjongeren Amsterdam (MJA) streeft naar een positiever beeld over de Islam en een hogere graad van wederzijdse respect tussen moslims en niet-moslims. We gaan daarom op 7 juni samen met andere Amsterdammers en Amsterdamse organisaties concrete plannen smeden voor de toekomst van de stad.

Op het programma staan workshops over vier thema’s waar (moslim)jongeren met verschillende organisaties om de tafel gaan zitten met als doel samen tot oplossingen te komen:

· Wonen (i.s.m. Woningcorporatie Ymere)
· Werk (i.s.m. Vacatureservice Amsterdam)
· Onderwijs (i.s.m. ROC Amsterdam)
· Veiligheid (i.s.m. Politie Amsterdam Amstelland)

Drs. J. Schoonenboom van de Wetenschappelijke Raad voor Regeringsbeleid, die onlangs het rapport Dynamiek in islamitisch activisme. Aanknopingspunten voor democratisering en mensenrechten uitbracht, zal de bijeenkomst met een presentatie openen. Ahmed Aboutaleb (wethouder van Werk en Inkomen, Educatie, Jeugd en Diversiteit en Grote Stedenbeleid) zal het tweede gedeelte van de bijeenkomst bijwonen en reflecteren op de uitkomsten van de workshops. De presentatie is in handen van Steve Austen (cultuurondernemer, publicist) en Esmaa Alariachi (Meiden van Halal).

Felix Meritis, Keizersgracht 324, Amsterdam
woensdag 7 juni, aanvang 18.30 uur
toegang gratis

Plaats je reactie