MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Nederlandse taal en Letterkunde in Marokko

08 juni 2006 | in Marokko | Reageer

Binnen een jaar moet de eerste leerstoel Nederlands in Marokko bezet zijn. Dat heeft Van der Hoeven gisteren bekend gemaakt bij de opening van de Nimar, dat is een Nederlands instituut in Rabat waar studenten vanuit Nederland terechtkunnen voor een stage of studie in Marokko. Zij vindt ook dat Marokkanen Nederlands moeten kunnen studeren in eigen land, staat vandaag in de Telegraaf. Daarom stelt de bewindsvrouw een leerstoel Nederlandse taal en Letterkunde in aan een vooraanstaande Marokkaanse universiteit. De minister legt er momenteel een werkbezoek af. “We hebben onze mond vol van kenniswerkers die we naar Nederland willen halen. Hier lopen excellente studenten en onderzoekers rond. Die hebben een streepje voor als ze Nederlands spreken”, aldus Van der Hoeven.

Plaats je reactie