MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokkaan mag niet worden uitgezet

13 juni 2006 | in Maatschappij, Overheid | 4 Reacties

Mohamed el M., een veroordeeld lid van de zogenaamde terroristische organisatie de Hofstadgroep, mag voorlopig niet door minister Rita Verdonk (VVD) worden uitgezet naar Marokko. De minister moet eerst onderzoeken of El M. wel echt staatsgevaarlijk is, luidt de uitspraak. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam gisteren bepaald. Volgens de rechter mag de minister voor Vreemdelingenzaken en Integratie niet zomaar afgaan op berichten van veiligheidsdienst AIVD dat iemand staatsgevaarlijk is. Zij moet de ambtsberichten eerst zelf goed onderzoeken, zegt de rechtbank.

Volgens de rechter is een ambtsbericht niet genoeg om El M. het land uit te zetten en moet de minister onderzoeken of het ambtsbericht op een ‘onpartijdige, objectieve en inzichtelijke wijze informatie verschaft’. In het geval van El M. is dat niet gebeurd, oordeelde de rechter. De zaak van El M. wordt nu voorgelegd aan de Raad van State. El M. en een andere Hofstadveroordeelde, Mohamed Fahmi B., die betrokken is bij een soortgelijke uitzettingszaak, kunnen nu waarschijnlijk hun hoger beroep afwachten in Nederland schrijft Elsevier.

Er zijn 4 reacties

 1. Saida
  13 juni 2006 om 04:34 uur.

  Mevrouw Verdonk moet zelf maar gaan inburgeren en leren dat Nederland een rechtstaat is.

 2. karim
  13 juni 2006 om 11:21 uur.

  – deuren sluiten voor moslims,
  – moslims die hier wonen,zo moeilijk mogelijk maken om hier in NL nog te blijven wonen,
  en
  – de islam bestrijden,
  dat is wat verdonk wil, dat zegt ze niet maar dat denkt ze.

 3. Amsterdam west
  14 juni 2006 om 10:37 uur.

  Eerst bestreed ze het recht op twee nationaliteiten en nu profiteert en misbruikt zij het. Dit afgezien van het geval dat wanneer betrokkenen schuldig blijken te zijn, zware straffen toegepast moeten worden.

 4. hassanhasson
  14 juni 2006 om 08:34 uur.

  kunnen we haar haar niet van de nederlands nationaliteit ontnemen en ergens in de Flippijnen in een varkensboerderijtje dumpen. dikke zeug
  het is te hopen dat ze een normaal incasseringsvermogen heeft, dat zal ook weer niet, want normaal is ze niet!

Plaats je reactie