MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Aboutaleb ergert zich aan onderzoeken VU

14 juni 2006 | in Maatschappij, Overheid | 7 Reacties

Wethouder Ahmed Aboutaleb (Amsterdam) ergert zich aan de onderzoeken die de Vrije Universiteit (VU) aan de gemeente cadeau heeft gedaan. Aboutaleb vindt het jammer dat de onderzoekers zich alleen richten op de problemen van migranten in de stad. “U impliceert stuk voor stuk dat verbetering van de sociale cohesie van de kant van de migranten moet komen. Maar de helft van het werk om bevolkingsgroepen dichter bij elkaar te brengen moet van de autochtonen komen”, aldus de Marokkaanse wethouder in de Telegraaf.

Ter gelegenheid van haar 125-jarig bestaan deed de Amsterdamse universiteit de gemeente vorig jaar 125 maanden studentenonderzoek cadeau. De conclusies en aanbevelingen uit die onderzoeken, allemaal gericht op het bevorderen van de sociale cohesie in de stad, werden woensdag gepresenteerd aan Aboutaleb. Aboutaleb nam de onderzoeksresultaten en praktische aanbevelingen in ontvangst. Hij bedankte de studenten voor hun werk, maar vermeldde daar uitdrukkelijk bij dat hij zich behoorlijk aan de onderzoeken irriteerde.

Er zijn 7 reacties

 1. zizou
  14 juni 2006 om 10:17 uur.

  Monsieur Aboutaled,

  Je mag misschien wel een bestuurder van de stad zijn, echter vind ik dat je eerst zelf je academische titel moet halen voor je een academisch onderzoek kan beoordelen.

  Regards,

  VU student

 2. ,
  14 juni 2006 om 10:53 uur.

  zizou kan jij ook niet tegen kritiek?

 3. Amsterdam west
  15 juni 2006 om 08:47 uur.

  Meneer Zizo,

  Om iets te beoordelen hoef je geen academicus te zijn. En Aboutaleb maakt terecht een punt. De sociale cohesie in de stad kan nooit alleen door de allochtonen verbeterd worden.
  Het zijn juist de autochtonen die de zwarte wijken verlaten. Het zijn juist de autochtonen die hun kind impliciet naar een witte school sturen. Het zijn juist de autochtonen die veel belangrijke bestuursfuncties bekleden en de allochtoon daarbij minder betrekken.
  Dit neemt niet weg dat allochtonen niets hoeven te doen.

 4. hassanhasson
  15 juni 2006 om 02:15 uur.

  Pseudo-onderzoekers van tegenwoordig! ga lekker met muizen spelen ipv zich mee te bemoeien met de sociale cohesie van dit land.

 5. Toth
  15 juni 2006 om 05:07 uur.

  Het spreekt voor zich dat als een onderzoek zodanig wordt opgezet dat de conclusie in de vraagstelling ligt besloten is zo’n onderzoek mits op zichzelf correct uitgevoerd op zijn hoogst een zeer beperkte en subjectieve waarde heeft.

  In deze gevallen lijkt het mij nog erger, doordat schijnbaar a priori aangenomen wordt dat eenheid en samenhang in een populatie uitsluitend bepaald wordt door een deel van die populatie. Het overige deel wordt kennelijk inert voorondersteld.

  Indien de onderzoeken werkelijk zo zijn opgezet na notabene 125 studentenmaanden (ongeveer 3 werkuren), dan spreekt dat boekdelen over de abominabele kwaliteit van deze leerhippies.

  Enfin, weer een paar duppies bij het oud-papier.

 6. Saida
  15 juni 2006 om 10:08 uur.

  3 werkuren?!

 7. Toth
  16 juni 2006 om 07:13 uur.

  Ach, ik reken de koffiepauze ook mee, want het wil nog wel eens gebeuren dat er per ongeluk iets zinnigs wordt gezegd bij het verslikken.

Plaats je reactie