MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Ombudsman onderzoekt mogelijke discriminatie politie

15 juni 2006 | in Maatschappij, Overheid | 3 Reacties

De Nationale ombudsman, Alex Brenninkmeijer, heeft vandaag een onderzoek gestart naar mogelijke discriminatie bij bevorderingen binnen politiekorps Gelderland-Midden. Dit naar aanleiding van een klacht van een agent van Marokkaanse afkomst die zich achtergesteld voelt ten opzichte van collega’s, en signalen in de media. De politie-inspecteur van Marokkaanse afkomst heeft bij de Nationale ombudsman een klacht ingediend over het gebrek aan transparantie en integriteit dat het regionale politiekorps Gelderland-Midden in het kader van een recente bevorderingsprocedure ten aanzien van hem heeft getoond. Collega’s van Nederlandse afkomst met minder ervaring zouden sneller promotie maken. De man werkt inmiddels niet meer bij het korps.

Signalen in de media lijken erop te duiden dat deze klacht niet op zichzelf staat. De Nationale ombudsman heeft daarom besloten het onderzoek niet te beperken tot de klacht die bij hem is ingediend. Zijn onderzoek zal zich richten op de vraag of ook in andere gevallen bij het regionale politiekorps Gelderland-Midden afkomst van de kandidaat een doorslaggevende rol speelde tijdens bevorderingsprocedures. Intussen is er al een aankondigingsbrief naar de korpsbeheerder van het regionale politiekorps Gelderland-Midden gestuurd.

Er zijn 3 reacties

 1. Illizi
  15 juni 2006 om 04:27 uur.

  Dat verbaast mij ook niet. Discriminatie bevindt zich bij mensen die laag opgeleid zijn. En zo goed opgeleid zijn de mensen bij de politie niet.

 2. Toth
  15 juni 2006 om 09:11 uur.

  Spijt me, discriminatie lijkt bij laag opgeleiden misschien meer voor te komen dan bij hoger opgeleiden, maar dit is schijn. Lager opgeleiden, indien we dit mogen vertalen naar minder intellectueel begaafden (wat niet altijd het geval is uiteraard) doen het openlijker, minder geraffineerd en alhoewel vaak met meer dramatiek in woord en gebaar, zit de overtuiging noodzakelijkerwijs minder diep. Noodzakelijkerwijs, omdat het hen aan het intellectuele gereedschap ontbreekt raciale waanzin te rationaliseren en daarmee diep te internaliseren.

  Uiteraard niet dat er iets te zeggen valt over een willekeurige politieman of vrouw, maar de NL politie als geheel heeft een zeer slecht imago op dit vlak en het grote probleem is dat het hier niet alleen het imago betreft.

 3. ***
  18 juni 2006 om 05:39 uur.

  Ik had al geen hoge pet op van de politie. Mijn vooroordelen zijn nu dus bevestigt.

Plaats je reactie