MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Werken na zwangerschap neemt toe

19 juni 2006 | in Carriere, Gezondheid, Maatschappij | Reageer

Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat vrouwen uit de tweede generatie na een zwangerschap vaker werken, dan hun moeders dat deden. Van de eerste generatie stopte ongeveer 28 procent met werken, bij de tweede deed circa 22 procent dat. Allochtone vrouwen in Nederland stoppen vaker met werken na de geboorte van hun eerste kind dan autochtone. Van de autochtone vrouwen had tussen 1999 en 2003 negentig procent betaald werk voordat ze moeder werden. Na de geboorte ging iets minder dan tachtig procent weer aan de slag. Van de Marokkaanse vrouwen had zeventig procent een baan voor het moederschap. Na de geboorte van het eerste kind stopte dertig procent van die groep met werken, meldt JobPlaza.NL.

Plaats je reactie