MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Ook in Anderlecht begraafplaats voor Moslims

27 juni 2006 | in Geloof | 6 Reacties

Na Brussel zal ook Anderlecht een eigen begraafplaats voor moslims openen waar moslims volgens de traditionele islamgewoontes begraven kunnen worden. De gemeente zorgt ervoor dat er na nieuwjaar een perk beschikbaar is voor moslims. De Belgische moslims zelf blijken niet zo heel graag begraven te willen worden in België. De multiconfessionele begraafplaats in Vorst opende een jaar geleden zijn deuren maar heeft onlangs pas zijn eerste moslim begraven. Daarvoor worden er verschillende redenen gegeven door Brussel Nieuws.

Ten eerste is het voor de meeste moslims nog steeds veel goedkoper om in eigen land begraven te worden. Een andere reden is dat de generatie die ouder is dan 50 jaar meer gebonden is met het moederland, dan de jongeren die waarschijnlijk toch steeds meer voor België zouden kunnen kiezen. Een derde reden wordt gegeven door Hachim, lid van de Brusselse ondernemingsraad: “Veel moslims willen in pure en maagdelijke grond begraven worden. Voor hen mogen er dus geen andere lijken gelegen hebben en zo’n grond is moeilijk te vinden in Brussel en zelfs in België.”

Er zijn 6 reacties

 1. Amsterdam west
  27 juni 2006 om 12:47 uur.

  Is het echt zo dat in Marokko de begraafplaats waar moslims begraven worden nog maagdelijk is?
  Want ik dacht dat graven in Marokko na 40 jaar opnieuw herbouwd werden.

 2. Mo
  27 juni 2006 om 04:20 uur.

  in Tetouan,zeker niet!

 3. Youssef
  28 juni 2006 om 12:17 uur.

  klopt, in sommige steden is dat zo, na dat het begrafenisplaats vol wordt, gaan de besluitnemers sluiten geduurend 40 jaar na de laaste dood, daarna wordt herbouwd. Maar dat gebeurt nog steeds zelden, Marokko is groot en daar heb je meer ruimten waar begrafenisplaatsen kunnen komen.

 4. Amsterdammer
  28 juni 2006 om 03:39 uur.

  Youssef, Hoe groot Marokko ook mag zijn, je gaat niet 100 km afreizen om iemand te begraven. Ook aan dat ruimte zal op den duur tekort komen, en dan? er zijn ondertussen al een paar 100 miljoen moslims begraven, waar zijn die graafplaatsen dan? is er gewoon op gebouwd na enige tijd? vast wel anders was de hele stad Tanger al een kerkhof. waarom zou dat wel mogelijk kunnen zijn en een begraafplaats hergebruiken niet?

  Ben wel erg nieuwsgierig naar!

 5. rachid
  10 juli 2006 om 05:43 uur.

  je mag na veertig jaar een graf openen om een dode er op te begraven en het is verboden om begraven te worden in een niet moslimland

 6. abdoel
  19 juli 2006 om 04:18 uur.

  ik vind het goed dat iedereen een mening geeft maar men moet wel antwoorden geven die verantwoord zijn. graag met koran verzen of verwijzend naar de gezegden van de heilige profeet mohamed vzmh.zoals wij het al jaren doen is dat de eerste generatie en iedereen daarna ook dat werkelijk hier begraven worden(westgaarde osdorp Amsterdam).er is bij ons geen bezwaar dat men hier begraven wordt.en mijn mening is dat de aarde toebehoort aan de heer der werelden en dat het nooit haram kan zijn een stuk grond waar dan ook op de wereld.

Plaats je reactie