MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Aktie ivm omstreden Israelische muur

09 juli 2006 | in Politiek | Reageer

Muur in de Palestijnse gebiedenDe organisatie United Civilians for Peace (UCP) bouwde op vrijdag 7 juli jl. de omstreden Israelische muur na op de boulevard van Scheveningen. Hiermee werd de onwettigheid van de muur herdacht 2 jaar na de veroordelende uitspraak van het Internationaal Gerechtshof in Den Haag. Het UCP werd daarin ondersteund door een indrukwekkende lijst van organisaties en individuen waaronder Mohammed Cheppih en de Marokkaanse Miriyam Aouragh.

Het Internationaal Gerechtshof in Den Haag bepaalde op 9 juli 2004 dat Israëls Muur in bezet Palestijns gebied illegaal is en moet worden afgebroken. Maar ondanks deze uitspraak heeft Israël de bouw van de Muur doorgezet en versneld, met alle politieke, sociaal-economische en humanitaire gevolgen voor de Palestijnen van dien.

Plaats je reactie