MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Buschauffeur laat moeder en dochter achter

11 juli 2006 | in Maatschappij | 8 Reacties

GVU busEen Marokkaanse vrouw is onrecht aangedaan door een GVU-buschauffeur. Passagier Eddy Bier, die getuige was, vertelt zijn verhaal in het Algemeen Dagblad. Volgens Eddy heeft de GVU-buschauffeur wél een gesluierde Marokkaanse vrouw laten instappen, maar niet haar moeder en dochtertje. Na het instappen van de vrouw, trok de chauffeur gelijk op. De vrouw protesteerde in redelijk Nederlands, wijzend naar haar bejaarde moeder en haar dochtertje die iets langzamer kwamen aanlopen. Volgens de Utrechter reed de chauffeur door. Pal daarna stond de bus nog stil voor het stoplicht. De vrouw vroeg of ze eruit mocht, maar dat weigerde de chauffeur ook. Bier sprak de chauffeur aan en het enige wat de chauffeur zei terwijl hij zijn handen ten hemel hief is: “We hebben alleen vaste begin- en eindtijden” , aldus Bier.

Hij zegt misselijk te worden van zo’n chauffeur die zich als president van de bus gedraagt en heeft al een officiële klacht ingediend bij de busmaatschappij. “Naar aanleiding daarvan gaat de leidinggevende met de chauffeur een stevig gesprek aan”, aldus een GVUwoordvoerder.

Er zijn 8 reacties

 1. khalid
  11 juli 2006 om 07:44 uur.

  inchallah, kom ik zon moment tegen dat hij dat bij een moslim zuster doet, ik zweer bij allah swt , ik zal hem alle hoeken van die bus laten zien waar hij in rijd

 2. Rif--Style
  11 juli 2006 om 09:15 uur.

  Whalla illah hij heeft puur geluk als ik daar was en ik was binnen en mijn moeder en mijn zusje liet hij buiten whalla ik sloeg hem zo hard dat hij 1000 keer zijn exusses aan zal bieden en whalla daarom zijn hollanders veranderd in deze samen leving we moeten voor onze broeder en zusters opkomen en als we dat niet doen whalla zullen er meer va zulke incidenten voordoen daarom mijn broeders en zusters laten we voor elkaar opkomen en winnen van die hollanders en die joden allah swt staat aan onze kant

 3. MOCRO_girl
  11 juli 2006 om 10:13 uur.

  WEYEMAAaaa kk Bus chauffeur..!!!

 4. magrabi
  12 juli 2006 om 12:04 uur.

  salam,
  wat een gespierde taal zeg,je kan het ook anders oplossen,zonder geweld er bij te gebruiken broeder,dien een klacht in.
  Wat ik niet begrijp is:laten we voor elkaar opkomen en winnen van die hollanders en die joden allah swt staat aan onze kant.Dit zijn gewoon domme uitspraken broeder // hoe kan je in gods naam van ze winnen en je woont in hun midden……..denk na…..wat deze zusters is aangedaan is natuulijk niet goed te praten,maar moet je dan geweld gaan gebruiken om het goed te maken……..helpt niet broeder.

  Salam…….magrabi

 5. tommy
  13 juli 2006 om 11:23 uur.

  wel arrogant van the chaffeur, dit gebeurt wel vaker, hoor. toevalig zijn hun de klos dit keer.

 6. Rif--Style
  13 juli 2006 om 02:01 uur.

  magrabi: jah ik praat niet dom maar alleen de waarheid kijk wat er met ons gebeurd als we aangifte doen we worden niet eens gelooft laat staan dat ze voor ons iets doen kijk onze broeders vermoord worden in palastina en wij maar toe kijken dat kan zeker allemaal wij zijn moslims en moet elkaar helpen en de maatschappij veranderen we leven in het midden klopt maar onze doelstelling is geen hollander of jood worden we worden geboren als marokkanen of turken en onze religie is dan ook moslim en dat kan niemand van ons afpakken je moet daarom ook voor strijden als je dat niet doe ben je zo een jood of hollander dit wil ik alleen zeggen en denl er goed over na

 7. tommy
  13 juli 2006 om 04:40 uur.

  Rif–Style zei geboren als marokkanen of turken en onze religie is dan ook moslim .

  wie zegt dat als je nu geboren ben als marokkaan of turk dat je perse moslim bent.

 8. magrabi
  14 juli 2006 om 09:04 uur.

  rif-styl….
  Wat ik probeer te vertellen is,je hoeft niet geweld te gebruiken om je rechten te halen.Kijk naar onze profeet vzmh…hij werd geslagen en weg gejaagd door de ongelovigen..(koraich) en toen hij terug kwam naar mekka heeft geen wraak genomen of geweld gebruikt.Iedereen in zijn warde gelaten.
  Trouwens niemand zal jouw religie van je afpakken,tenzij jij zelf er van af gaat.
  Heeft iemand ooit tegen je gezegd of je hollander of bhoda of wat dan ook wilt worden?denk het niet.

  met geweld zal je nooit je doel bereiken.

  salam.

Plaats je reactie