MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokkaanse ‘zomerkoningin’ bedreigd

11 juli 2006 | in Amusement | 15 Reacties

LamyaDe Marokkaanse Lamya M’Haidra, één van de kandidaten voor de Queen Zomercarnaval verkiezing, is via haar sponsor bedreigd. Enkele personen hebben haar laten weten dat het voor een Marokkaanse ongepast is om op een praalwagen te staan meldt Radio Rijnmond.

De 24-jarige Lamya van groep Nubian Carnaval & Friends uit Gemert blijft nuchter onder de bedreigingen. Ze laat weten zeker door te gaan met haar deelname aan de Queen Ortel Zomercarnaval 2006. De organisatie van het Zomercarnaval gaat uit van een incident maar neemt de zaak wel serieus.

Er zijn 15 reacties

 1. abdel
  11 juli 2006 om 02:00 uur.

  Sjonge jonge jonge he…een paar pubers roepen wat en de media springen erop als aasgieren. Waar waren ze toen die Antiliaan half dood geslagen werd door de pas echt gevaarlijke kale iqloze blonde pubers. Het is weer komkommertijd hoor.

 2. Riffie
  11 juli 2006 om 02:56 uur.

  @Abdel,

  Prachtig verwoord, prima, niets aan toe te voegen.
  Groet!

 3. riffi3XL
  11 juli 2006 om 04:10 uur.

  Ze kunnen wel tegen een 49 jarige man die in zijn eentje is.
  Die rascisten zijn gewoon lafaards.

 4. Rif--Style
  11 juli 2006 om 05:50 uur.

  tfoe wij altijd in de kraten staat altijd “MAROKKANEN HEBBEN DIT GEDAAN

 5. jasper
  11 juli 2006 om 10:03 uur.

  Ja, natuurlijk hebben Marokkanen dit gedaan! Wie heeft daar anders baat bij?
  Maar waarom mag Lamya eigenlijk niet meedoen?
  Waarom zou zij dit niet zelf mogen uitmaken? Is zij anders geen Moslima meer? Begaat zij een doodzonde? En voordat iedereen door elkaar heen gaat schreeuwen: Kan iemand duidelijk maken wat hier zo verschrikkelijk slecht aan is?
  Als je hier niet inhoudelijk op in kunt gaan neem ik je reactie bijvoorbaat niet serieus.

 6. Ali
  12 juli 2006 om 08:30 uur.

  Je lichaam als uithangbord gebruiken is per definitie verboden in de Islam. Je lichamelijke schoonheden zijn een zegen van Allah die je niet verkeerd moet gebruiken. Op een praalwagen staan met weinig verhullende kleding terwijl mensen jou aangapen is vernederend en mensonwaardig.

  Uiteraard moet zij het zelf weten, maar dat maakt het nog steeds niet goed.

 7. samir
  12 juli 2006 om 08:49 uur.

  ieder zijn leven,moslims die er niet tegen kunnen moeten maar naar een islamland gaan wonen,betwijfel of er nog één bestaan.

 8. tom
  12 juli 2006 om 02:37 uur.

  waarom is dat nauw. jasper zei het ook al Waarom zou zij dit niet zelf mogen uitmaken.

  is ze eigenlijk moslim of word er aangenomen omdat je een turk of marokkaan ben, dat je moslim hoort te zijn.

 9. Ali
  12 juli 2006 om 03:10 uur.

  Wie zegt dat zij dit niet zelf mag uitmaken. Ik probeerde alleen de islamitische visie hierop te verwoorden. Of zij zich eraan houdt of niet is haar zaak. Volgens het artikel is zij moslim aangezien de organisators een brug probeerden te slaan tussen moslims en niet-moslims. Dat zij denkt dat die brug hiermee geslagen is is pure onzin.

 10. jasper
  12 juli 2006 om 05:47 uur.

  Beste Ali,

  Jouw punt is volstrekt helder en respectabel! In de Islam is het gebruik van je lichaam als uithangbord verboden. Ik vind dit heel duidelijk.
  Maar: kennelijk denkt Lamya hier heel anders over.
  Ben jij het er mee eens dat zij hierom bedreigd wordt? Mogen Moslims hierin hun eigen geweten volgen of zijn ze ten allen tijde fout als zij dit voor zichzelf (en Allah) willen uitmaken?
  In Nederland is zo’n houding nu en in de toekomst ondenkbaar.
  Graag jouw reactie

 11. inayat
  12 juli 2006 om 06:43 uur.

  Jasper, je bent heel flink. Kun je ook iets flinks zeggen over jouw soort/landgenoten die mislijk makende pamfletten lopen te verspreiden of is jouw flinkheid alleen daar als het om de islam gaat? Je leest waarschijnlijk selectief en reageert alleen op dingen die je uitkomen. Tfoe.. typisch Hollands.

 12. Ali
  12 juli 2006 om 10:08 uur.

  Wij leven niet in een islamitische staat met islamitische wetten. Wij leven in Nederland waar andere wetten gelden. Een moslim dient zich ten alle tijden aan de wetten te houden van het land waarin hij woont zolang ze niet in strijd zijn met de islam.
  Alleen Allah heeft het recht om mensen te beoordelen. Zouden we in een islamitische staat leven, dan zou de staat de islamitische waarden moeten verdedigen en deze vernedering voor vrouwen verbieden.

  Dus mijn mening is dat het bedreigen van die mevrouw onislamitisch is en niet correct. Een goede moslim die bezorgd is over de zonden van die mevrouw zou er juist goed aan doen om rustig proberen duidelijk te maken aan die mevrouw waarom het fout is wat zij doet. En dat als zij zich moslim beschouwd, dit tegen de islam is.

  Er is een vers in de Koran die zegt ; “Er bestaat geen dwang in religie”. Het hele islamitische principe van hel en hemel is gestoeld op een balans. Deze balans wordt opgemaakt uit de goede en slechte daden van een mens. Sta je in de plus dan ga je naar de hemel, sta je in de min dan niet (tenzij Allah anders beslist). Dit principe is alleen toepasbaar als mensen dingen uit virje wil doen. Hoe moet je immers iemand beoordelen als hij bijvoorbeeld uit dwang bidt. Ken je hem de pluspunten toe omdat hij immers de daad heeft gedaan, of juist niet omdat het onder dwang is. Ondertussen heeft die persoon wel gebeden dus zou het onrechtvaardig zijn. Maar hij heeft het onder dwang gedaan….

  Op deze manier raken we in een paradox waar je niet uit komt. Een van de speerpunten van de islam is gerechtigheid. Deze paradox spreekt de gerechtigheid tegen en dus de islam.

 13. Rif--Style
  13 juli 2006 om 02:15 uur.

  jullie hollanders snappen ons niet. jullie willen alleen maar gelijk krijgen maar dat zullen jullie van een echte molsim nooit krijgen en natuurlijk is het correct dat ze is/word bedreigd. onze geloof is niet streng maar als we zien dat 1 van onze broeders of zusters verkeerd doen dan mogen we hen aanspreken op de fouten die ze maken

  kijk palastina en boeiroet die worden elke dag gebombadeerd hoor je een hollander of een jood zeggen aaaah die mensen onschuldig vrouwen kinderen opa’s enz nee dus hoop beter jullie mond en praat over jullie geloof die niet eens aanmekaar kan plakken

 14. Maghreb Magazine » Bedreiger deelneemster Zomercarnaval vast
  27 juli 2006 om 11:00 uur.

  […] Een 25-jarige man die verdacht wordt van het bedreigen van een Marokkaanse deelneemster voor de verkiezing van Koningin van het Zomercarnaval, blijft vastzitten. De politie pakte de man op nadat Lamya M’Haidra aangifte had gedaan van bedreiging, omdat zij zich kandidaat had gesteld voor de verkiezing. […]

 15. Maghreb.NL » Blog Archive » Eis van 3 jaar cel na bedreigen politici
  03 april 2007 om 05:01 uur.

  […] Volgens de Telegraaf gingen dreigmails ook naar het Centrum Informatie en Documentatie Israel (CIDI), een kraanbedrijf uit Dordrecht, de Volkskrant, BNR Nieuwsradio en naar een Marokkaanse deelneemster van het Rotterdamse Zomercarnaval. […]

Plaats je reactie