MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

NieuwRechts eist actie ‘enkeltje Marokko’ op

13 juli 2006 | in Politiek | 7 Reacties

De extreem-rechtse politieke partij Nieuw Rechts heeft afgelopen weekend de ‘waardebonnen’ voor een gratis reis naar Marokko verspreid. Dat zegt de voorzitter van de partij Michiel Smit in het Algemeen Dagblad. De Marokkaanse bewoners van de Burgemeesterwijk zouden in aanmerking komen voor een reis ‘terug naar Marokko’. De ‘ludieke actie’ is volgens de extremist een reactie op de ongeregeldheden tijdens de Straatspeeldag van 31 mei en op de manier waarop burgemeester Koos Karssen de gebeurtenis een maand stil hield.

Tijdens de Straatspeeldag hebben veertig tot vijftig kleine basisschooljongetjes van Marokkaanse afkomst stenen gegooid naar de begeleiders die eveneens werden uitgescholden. “Het is van de zotte dat hij de lieve vrede wil bewaren. Ofwel de Cohen-methode: thee drinken en denken dat het allemaal goed komt. Terwijl stenen gooien crimineel gedrag is. Wij vinden dat mensen die zich niet aanpassen moeten worden teruggestuurd naar Marokko”, aldus Smit. Smit is dus van mening dat alle Marokkanen die in de Burgemeesterwijk wonen naar Marokko gestuurd moeten worden omdat veertig tot vijftig kleine kinderen van Marokkaanse afkomst crimineel gedrag hebben vertoond.

Michiel Smit zelf is ook geen lieverdje. Hij is in opspraak geraakt omdat hij, volgens wikipedia, allerlei contacten heeft gehad met de voor racisme veroordeelde Belgische partij Vlaams Blok. En in het jaar 2005 zijn op verschillende weblogs foto’s opgedoken van Smit die aanwezig is op een feestje waar nazi-symbolen aan de muur hangen.

Er zijn 7 reacties

 1. hassanhasson
  13 juli 2006 om 07:42 uur.

  Smitje mag van mij een enkeltje naar de hel krijgen om voor eeuwigheid in de fik te leven!

 2. Henk-Rotterdam
  13 juli 2006 om 10:51 uur.

  Hassanhasson,

  Je weet toch dat als je wordt aangereden of overreden dat atijd is door een strontkar die van rechts komt.

 3. Koning Hassan
  14 juli 2006 om 04:09 uur.

  Je kan ze ook in de noordzee pleuren die is toch al vervuild,niet a.u.b hier in de zee gooien,we houden marokko schoon en netjes.

 4. Koning Mohammed
  14 juli 2006 om 06:14 uur.

  Inderdaad Vader Hassan we houden nederland lekker vies en vuil he..

 5. Mocro_girl
  14 juli 2006 om 11:09 uur.

  @hassanhasson

  JE HEBT GELIJK

 6. Seda
  17 juli 2006 om 06:43 uur.

  Ik ben het eigenlijk wel eens met Smit. Dit gedrag hoort gewoon niet in Nederland thuis.

 7. jAMAL
  18 augustus 2006 om 04:08 uur.

  eers kijken wat de nederlanders in et buitenland doen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Plaats je reactie