MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Schnitzelparadijs wint prijs in Japan

24 juli 2006 | in Film | 2 Reacties

Het SchnitzelparadijsDe Nederlandse film Het Schnitzelparadijs, over de relatie tussen een Marokkaanse bordenwasser en het Nederlandse nichtje van de eigenares van het restaurant waar hij werkt, heeft in Tokyo de prijs voor beste scenario gewonnen. Dat meldt Nu.NL.

Het gaat om het Skip City International D-Cinema Festival, dat vooral nieuwe ontwikkelingen in de filmindustrie promoot. Dat heeft producent Lemming Film vandaag bekendgemaakt. Het Schnitzelparadijs, van regisseur Martin Koolhoven trok meer dan 365.000 bezoekers en was daarmee afgelopen jaar één van de best bezochte Nederlandse bioscoopfilms. De film is gebaseerd op de gelijknamige roman van de Marokkaanse schrijver Khalid Boudou.

Er zijn 2 reacties

 1. ab
  31 juli 2006 om 12:55 uur.

  Was ook een hele leuke film. Terechte prijs. Nederlandse films zijn het leukst als het over marokkanen gaat! Straks die comedy met Yes-R met de kerst. Ben benieuwd!
  (We moeten ze ook overal bij helpen, he 😉 )

 2. karim
  12 augustus 2006 om 06:57 uur.

  he ab k heb die film ook gezien

  geweldig was et !

Plaats je reactie