MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Oorverdovende stilte rond zaak Abdellaoui

10 augustus 2006 | in Maatschappij, Sport | Reageer

geld witwassenTegen de voormalige profvoetballers Abdellaoui (ex-NAC) en Prommayon (ex-Eindhoven) en de postagentschaphouder Abdel F. loopt een langslepende witwas- en xtc-zaak die als een nachtkaars dreigt uit te gaan. Abdellaoui en zijn voormalige vriend Abdel F. werden in September 2003 aangehouden op verdenking van het witwassen van 2,5 miljoen euro. Dat geld werd via het postagentschap van F. in Breda doorgesluisd naar de Kaaimaneilanden. Justitie vermoedt dat het geld afkomstig is van xtc-handel, waarvan oud-voetballer Prommayon wordt verdacht. De verdachten zaten in 2003 ruim een maand vast.

In de jaren erna is er weinig meer gebeurd rond de zaak, aldus bndestem.nl. “Incidenteel wordt er nog eens een getuige opgeroepen, maar die verschijnt dan niet. Dan gaan er weer een paar maanden overheen voordat hij weer wordt opgeroepen en dan komt-ie weer niet”, zegt de advocaat van Prommayon. Er loopt nog een verzoek tot rechtshulpverlening aan Jaimaica. Het OM en advocaten willen daar werknemers van Western Union horen die bij de geldtransfers waren betrokken. “Maar daar zijn in 2003 ook al stukken opgevraagd en dat is ook niet gelukt”, aldus de advocaat van Prommayon. De zaak ligt nog niet lang genoeg stil om een sluiting te vragen. Maar de advocaten en de verdachte Abdel F. kunnen zich nauwelijks meer voorstellen dat het uiteindelijk tot een rechtszaak komt.

Plaats je reactie