MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Eerste Marokkaans openluchtfestival in NL

15 augustus 2006 | in Marokko, Muziek | 7 Reacties

Marokkaans openluchtfestival 7oumaVan vrijdag 1 t/m zondag 3 september vindt 7ouma, het eerste Marokkaans openluchtfestival van Nederland, plaats. In het Sloterpark te Amsterdam West zal de leukste Marokkaanse muziek van artiesten en DJ’s uit Nederland en Marokko te horen zijn.

Het 7ouma Festival is het eerste gratis festival in Nederland dat aandacht besteedt aan vrijwel alle muziekstijlen die Marokko rijk is én aan alle nieuwe muziekstijlen die zijn ontstaan in Nederland met Marokkaanse invloeden. Van Andalousische muziek tot Hiphop S’mazight, van Chaabi tot Raï, het zal allemaal de revue passeren.

De line-up van DJ’s bestaat uit: Saïf, mps Pilot, Iszy Hitz, Mimoun en Aromi. De muziekgroepen zijn o.a.: Orchestre Ismailia, Kasba, Orchestre Abderrahim, Imetlâa, Orchestre Hamouda Slawi, Intersection, Masaca, Raï Experience, 24 karaats, Beatsfabriek, Kingpin & Para-D, MC Nectar en King Salomon. Presentatie is in handen van Pheebz en Tjerk.

Er zijn 7 reacties

 1. farid
  16 augustus 2006 om 05:22 uur.

  kijkens dit gebeurt ook niet vaak ,,,maar iki vind dit wel leuk dat ze het doen,in nederland,,,,,positief toch

 2. Saida
  22 augustus 2006 om 10:59 uur.

  Niet een act uit Marokko

 3. Oem Tarik
  22 augustus 2006 om 10:36 uur.

  Muziek=HARAAM!!!!
  AstagfirAllah!!!

 4. farid
  25 augustus 2006 om 10:56 uur.

  maar op welke dagen zijn die dj s en hoe laat waar kan je dat zien

 5. farid
  26 augustus 2006 om 10:39 uur.

  naam genoot het is van vrijdag 1 augustus tot 3 agustus sloten park amsterdam west

 6. farid
  26 augustus 2006 om 10:41 uur.

  herstel het is van 1 september tot 3 september

 7. idrissi hamid
  01 september 2006 om 07:29 uur.

  salaam iedereen

  ik ben van belgie en steun jullie openluchtoptreden .
  Mijn band ‘REVEDURAI’ bestaat al 10jaar en speelt rai en chaibi muziek gemixd met westerse en latijnsamerikaanse klanken, dus moesten jullie volgend jaar nog een band nodig hebben mag je me gerust een seintje geven 0032 477/948 963 of http://www.revedurai.be

Plaats je reactie