MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokkaanse stadsvlucht naar Ronse

23 augustus 2006 | in Maatschappij | Reageer

huis te koopDe steeds duurder wordende woningen in Brussel leiden tot een Marokkaanse stadsvlucht naar het Belgische plaatsje Ronse. De stad heeft 24.000 inwoners en een Marokkaanse gemeenschap van zo’n 1000 leden die vooral de voorbije drie jaar groeide. Reden voor deze groei is dat in Ronse de huizen veel goedkoper zijn. Voor 50.000 euro kun je in Ronse al een arbeidershuisje kopen, voor 75.000 heb je vier slaapkamers en een tuin erbij. De keuze voor Ronse komt ook door het feit dat het een faciliteitengemeente is.

“Je hebt de belangrijkste uitwisseling met Antwerpen maar je hebt dan ook heel wat mensen die vertrekken voor een betaalbare woning. Dat zal in de eerste plaats naar de rand rond Brussel zijn, gemeenten zoals Vilvoorde Machelen, Grimbergen en Sint-Pieters-Leeuw – die toch allemaal ook een belangrijke Marokkaanse gemeenschap hebben, maar daar valt ook Ronse in op”, zegt VUB-demograaf en professor Patrick Deboosere in brusselnieuws.be.

Plaats je reactie