MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Jonge Marokkanen zijn perfect geïntegreerd

28 augustus 2006 | in Maatschappij | 1 Reactie

Marokaanse probleemjongerenMarokkaanse jongeren gebruiken de Nederlandse taal als een sterk wapen om onder andere “belachelijk te doen” en “tegen te werken”. Ze beheersen perfect de Nederlandse taal en zijn perfect geïntegreerd, in tegenstelling tot wat sommige ‘Vlamingen’ denken. Dat besluit Jürgen Jaspers van de Universiteit Antwerpen na een tweejarig onderzoek op een Antwerpse stadsschool, zo staat te lezen op Metrotime.

Op de Elektro-Mechanica stadsschool volgde hij Marokkaanse jongeren en onderzocht hoe ze omgaan met taalgebruik. Jonge Marokkanen zijn zo taalvaardig met het Algemeen Nederlands, het Antwerps dialect en het gebrekkig Nederlands, dat ze volgens Jaspers daarmee bewijzen perfect geïntegreerde Vlamingen te zijn. De jonge Marokkanen in de studie van Jaspers zijn heel taalvaardig en veel mondiger dan de ‘Vlaamse’ jongeren in hun klas. Dat ze net als alle Vlamingen hun taalgebruik aanpassen aan de situatie, bewijst volgens Jasper hun integratie.

Er is 1 reactie

 1. Henk -Rotterdam
  29 augustus 2006 om 01:30 uur.

  “Ze gebruiken de taal als sterk wapen om tegen te werken en om andere belachelijk te maken”.
  Wederom een geheel nieuwe insteek om de zaak maar te blijven stigmatiseren en deze in een donker licht te stellen.
  Wat is het nut van dit onderzoek,welke wetenschappelijke waarde liggen hieraan ten grondslag,wat is de verwachting van de uitkomst als leidraad voor verandering of is hier iemand in zijn eigen afstudeerbelang bezig geweest en heeft hij een makkelijk te scoren onderwerp genomen?
  Ook in Nederland is het op dit moment in trappen van open deuren en inwerken op de onderbuikgevoelens voor resultaten op 22 november.
  Dergelijke onderzoeken als boven omschreven hebben volgens mij geen enkel nut en dragen niet bij aan de doelstellingen van de samenleving.
  Soms wordt je zo moe van al die figuren met hun slappe gelul over zaken die hun zelf niet echt boeien maar wel hun persoonlijk belang dienen.

Plaats je reactie