MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Veiligheidsdienst Marokko voorkomt terreur

02 september 2006 | in Marokko | 3 Reacties

amn lwataniDe Marokkaanse veiligheidsdiensten hebben 56 terreurverdachten opgepakt en daarmee een netwerk opgerold dat van plan was aanslagen in Marokko te plegen. Het ministerie van Binnenlandse Zaken in Rabat heeft dit vrijdag bekendgemaakt. Onder de verdachten zijn vier vrouwen, onder wie de echtgenotes van twee piloten van de Marokkaanse luchtvaartmaatschappij Royal Air Maroc. Ook zijn onder de verdachten vijf voormalige soldaten met deskundigheid op het gebied van explosieven.

De arrestaties werden verricht in Casablanca en zes andere steden, meldde het persbureau MAP. Op 7 augustus maakte de politie al bekend dat 44 leden van de groep waren opgepakt, maar de opsporingsactie ging sindsdien onverminderd door. De leden van de groep, de Jammaat Ansar al-Mahdi, planden terroristische aanslagen op toeristische locaties, overheidsgebouwen en buitenlandse bedrijven, en wilden prominente figuren om politieke of morele redenen vermoorden, aldus het ministerie.

Er zijn 3 reacties

 1. Saida
  04 september 2006 om 07:47 uur.

  En de piloten?

 2. moslimbroeder
  04 september 2006 om 11:46 uur.

  ik hoop dat ons broeders en zusters die zijn opgepakt dat allah hun veeel beloning zal gefen inshallah amien want allah zal hun niet vergeten allah is groot jihad fasabielallah

 3. Laura
  05 september 2006 om 11:53 uur.

  “Fasabielallah”? Is dat arabisch voor facistische debielen? Dan kan ik deze “moslimbroeder” niet meer dan gelijk geven.

  Ik hoop dat deze bijdrage sarcastisch is bedoeld. Vrees echter van niet.

Plaats je reactie