MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Transnationaal Debat Marokkaanse Migratie

03 september 2006 | in Maatschappij | 3 Reacties

Al Monadara Zowel in Marokko als in de diaspora bestaat bij maatschappelijke organisaties behoefte om met elkaar in gesprek te gaan over de wijze waarop een constructieve relatie kan worden opgebouwd tussen Marokko en de Marokkanen in de diaspora. Vanuit deze gedachte werd in het najaar van 2005 het transnationaal collectief Al Monadra opgericht.

Al Monadara (“het debat”) is een initiatief van vier Marokkaanse organisaties in Nederland – het Euro-Mediterraan Centrum Migratie & Ontwikkeling (EMCEMO), jongerenorganisatie Argan, de Marokkaanse Vrouwenvereniging Nederland (MVVN) en stichting Aknarij. Bij het collectief Al Monadara zijn ruim 70 organisaties en tientallen Marokkaanse politici en wetenschappers uit Nederland, Spanje, België, Frankrijk, Italië, Duitsland, de Emiraten en Canada aangesloten. In Marokko zelf wordt het initiatief ondersteund door de belangrijkste koepelorganisaties van NGO’s, waarbij meer dan 100 organisaties zijn aangesloten. Voorafgaand aan deze conferentie vond een groot aantal debatten en expertmeetings plaats in Nederland, andere Europese landen en in Marokko.

Om verdere bekendheid aan het project te geven vindt op vrijdagmiddag 15 september 2006 tussen 12.30 en 18.00 uur vindt in Amsterdam een conferentie plaats, waar door discussie in panels op verschillende deelterreinen van het debat, de uitkomsten van de tot nu toe gehouden bijeenkomsten aan een breder publiek worden voorgelegd, besproken en uitgediept. Eregast en spreker tijdens deze conferentie is Dris Elzami uit Marokko, lid van de IER (Commissie voor Verzoening en Rechtvaardigheid) en van de Hoge Raad voor de Rechten van de Mens, die de uitgangspunten en het belang van het Transnationaal Debat Marokkaanse Migratie heeft onderstreept.

De belangrijkste doelstellingen van Al Monadara zijn:

Democratisering van politieke en economische structuren en de ontwikkeling van concrete activiteiten en projecten voor duurzame ontwikkeling in Marokko, waarbij de vormgeving van de relatie tussen Marokko en Marokkanen in de diaspora centraal staat.
Het voeren van een transnationaal debat over dubbele betrokkenheid en bi-nationaal burgerschap om meer vorm en inhoud te geven aan de positie van Marokkanen in de diaspora en aan hun relatie met het land van herkomst.

Er zijn 3 reacties

 1. nardjis
  04 september 2006 om 09:48 uur.

  wordt iets ondernomen of blijven we aan het praten. ieder marokaan weet wat de problemen zijn, daar heb je geen hoge wiskunde voor te hebben gehad.

 2. ferry
  06 september 2006 om 12:56 uur.

  De migratie naar de Westelijke Sahara mag natuurlijk niet besproken worden.
  Ook de mensenrechtenschendingen in de westelijke Sahara mogen niet besproken worden.

  Dit wordt een hele huichelachtige conferentie.

 3. Saida
  06 september 2006 om 10:04 uur.

  So Ferry heeft iets nieuws geleerd.

Plaats je reactie