MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Vijf jaar na de aanslagen op de Twin Towers

11 september 2006 | in Maatschappij | 8 Reacties

9-11Vijf jaar na de aanslagen op de Twin Towers in New York organiseerden dagblad Trouw en uitgeverij L.J. Veen gisteren een bijzonder evenement over de gevolgen voor Nederland onder de titel: ‘En dat in Nederland!’ Het was een uniek evenement over Nederland na 9-11 met een programma vol inspirerende lezingen, confronterende kunst en menselijke interviews.

Aan de bijeenkomst deden enkele vooraanstaande Marokkanen mee waaronder Ahmed Aboutaleb (wethouder), Rachid ben Ali (schilder) en Rajae el Mouhandiz (zangeres). Ook werd het boek ‘En dat in Nederland!’ van journalist/schrijver Kustaw Bessems gepresenteerd. Een persoonlijk boek dat op indringende wijze toont wat er echt leefde in de roerige jaren sinds 11 september 2001. Het zijn verhalen over mensen die, vaak tegen de klippen op, proberen een bestaan op te bouwen in multi-etnisch Nederland.

Er zijn 8 reacties

 1. tarik
  11 september 2006 om 10:34 uur.

  en de waarheid komt langsaam boven water dan word texsas rat en zn leden op matje geroepen het lijk steeds meer dat een heeeeeeeeeeeeeeeeeeeel grote complot volgens diverse reportages mensen dit is de truk die amerikkaanen altijd gebruiken om wat extra olie velden binnen tesleepen moest meneer de rat zo nodig wat mensen levens te ovveren en AFGANISTAAN&IRAKwaren
  dit keer de zonebock en hij zoveel haat gezaaid onder bevolking over heel wereld .
  en dat is niet alles mensen uit belangrik bron van tijd schrift bijkt daT DE RAT OOK LID IS VAN SATANISCSEKTE SAMEN MET
  EEN AANTAAL LEDEN !!!!!!!!!!!

 2. Silversurfer
  11 september 2006 om 10:39 uur.

  Wat een onzin allemaal laten we ons even richtten op de vermoorde burgers in Libanon, Afghanistan, Irak, Bosnie enz.
  Laten we daar eens 1 dag in het jaar organiseren en erbij stilstaan wat hun aangedaan is. Ik zie het nu al aankomen net als de holocausttrie ( holocost industrie ) elke jaar een domme film en een paar stille minuten en Oscar nominaties. Ophouden met die onzin and keep it real. groetjes uit groningen

 3. goodfellow
  11 september 2006 om 10:40 uur.

  Hoeveel jaren na de bezetting van Palestina? Hoeveel jaren na de terreurinval in Irak? Hoeveel jaar na enz….

  Vergeten jullie dat niet! ! ! ! ! ! ! !

 4. Saida
  11 september 2006 om 10:44 uur.

  En de Afghanen en Irakezen lijden nog steeds……

 5. Said
  11 september 2006 om 11:25 uur.

  Niet te vergeten onze broeders en zusters in Libanon en Palestina..

  laay3ounkoem inshallah..

 6. hassanhasson
  11 september 2006 om 12:58 uur.

  ’11 september heeft de wereld veranderd’! wordt geopperd…
  Twee flatje veranderen de wereld!!!!!! raaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaar
  de landen Irak, afgh.., Libanon en palestina die zijn vernietigd door -God of terror en zijn smerige op bloed en afslachting gefocust duiveltje- heeft de wereld niet veranderd!!!! raaaaaaaaaaaaaaaaaaaar

 7. Toth
  11 september 2006 om 02:14 uur.

  62006 is het officiele minimum getal dat direct als gevolg van GWOT om zijn gekomen, da’s ongeveer 21 keer meer dan 3000. Volgens de Engelse krant de Independent is het getal meer in de richting van 180.000, en hogere schattingen o.a. op basis van statistische modellen zijn ook gemaakt.

  4.500.000 mensen zijn als gevolg van Bush’ wereldwijde terreurnetwerk vluchteling gemaakt en deze massaslachting heeft tot nu toe meer gekost dan alle schulden van alle arme landen bij elkaar.

  Maar alleen vandaag is het de jaarlijkse huildag. Morgen sturen we meer Apaches en tanks naar Afghanistan. Het is altijd fijn om te zien dat de media zo fijn de prioriteiten op orde heeft.

 8. Henk-Rotterdam
  11 september 2006 om 07:01 uur.

  Toth,

  En het zal niet veranderen zolang de politiek van de USA poogrt de wereldheerschappij te krijgen.
  Niet linksom dan wel rechtsom en wij lopen politiek gezien aan het handje van Bush
  Balkenende dacht dat hij Bush en Rice kon vertrouwen v.w.b. de gevangen en is nu gepikeerd,maar wat had hij dan verwacht dat Bush hem zou bellen en overleg zou plegen? Dat is werkelijk naief
  Laten we ons maar inzetten voor de 10.000en slachtoffers van zijn politiek en de gevolgen daarvan.
  En dat geldt ook voor de slachtoffers in zijn eigen land van zijn eigen politiek.

Plaats je reactie