MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Marokkaanse ster moet stralen

12 september 2006 | in Maatschappij | 15 Reacties

Marokkaanse ster moet stralenGisteren viel het startschot voor de landelijke campagne Trendy Maroc Star in NL. De campagne heeft als doel een mentaliteitsverandering teweeg te brengen bij de Marokkaanse gemeenschap in Nederland. Met Trendy Maroc Star in NL wil initiatiefnemer Abkader Chrifi Marokkaanse Nederlanders een krachtige impuls geven voor het ontwikkelen van een nieuwe, sterke identiteit.

Sinds de politieke en sociaal-maatschappelijke verhoudingen in de westerse wereld op scherp zijn komen te staan, is de Marokkaanse gemeenschap volgens Chrifi in de greep van negativiteit, angst en onzekerheid. ‘Het wordt tijd dat de Marokkanen in Nederland, en Marokkaanse jongeren in het bijzonder, weer durven te geloven in onze maatschappij’, aldus Chrifi.

Uitgangspunt van de campagne is de overtuiging dat mensen in staat zijn hun eigen zaken te regelen op basis van zelfbewustzijn, vertrouwen, vastberadenheid, passie en trots. Verschillende activiteiten, zoals workshops en trainingen, worden ingezet om Marokkanen deze vijf kernwaarden bij te brengen. De vijfpuntige ster van de Marokkaanse vlag, waar veel Marokkanen zich mee verbonden voelen, staat symbool voor de kernwaarden van de campagne.

Er zijn 15 reacties

 1. Silversurfer
  12 september 2006 om 03:03 uur.

  dit is 1 van de initiatiefen die ik zeer verwelkom. Met name omdat wij marokkanen zijn vergeten dat wij diegenen zijn die Europa naar de gouden tijdperk hebben geloosd. Dit moeten wij als marokkanen niet vergeten en ons niet door de media laten wijsmaken dat we een volk zijn van gastarbeiders, crimenelen en armoedzaaiers . Wij moeten ons meer gaan verdiepen in onze geschiedenis en ons daarmee bewapenen, want ( ik weet het is een cliche ) kennis is macht. Het is voor elk ouder een plicht om zijn kind iets over zijn glorieuze Geschiedenis te vertellen bijv. De belangerijke onderdeel die marokkanen hebben geleverd in de 2e wereldoorlog, de wereldberoemde ontdekkingsreiziger Ibn Battuta, De belangrijke rol van marokkanen die ze 600 a 800 jaar lang hebben gespeeld in Spanje en Europa en daarmee aan de basis hebben gestaan van het huidige Europa op allerlei terreinen bijv wiskunde, economie, filosofie, geneeskunde en ga zo maar door. Ik denk als wij onze jongeren bewapenen over hun achtergrond en dat het daarmee hun plicht is om deze traditie voort te zetten de jongeren veel positiefer in de maatschappij zullen staan en zich verantwoordelijker gaan voelen om succes te kunnen boeken in deze toch wel voor ons op dit moment vaijandige maatschappij.

  Keep it real

  groetjes uit Groningen

 2. Amsterdam west
  12 september 2006 om 12:44 uur.

  S.

  Er is een Arabische gezegde dat zegt: “Kijk niet wat je vader allemaal gedaan heeft, maar kijk wat jij nu aan het doen bent”. Laat de geschiedenis voor wat het is, en concentreer je op het heden. Want die mensen uit het glorieuze verleden zullen zich diep schamen voor de kudde die hun nakomelingen moeten voorstellen..

 3. hayat
  12 september 2006 om 04:03 uur.

  hallo ik heb vrijdag me spreekbeurt en ik weet niks het gaat over marokko mijn spreekbeurt
  weeten jullie er meschien wat van jah ik ben een marokkaan maar ik weet niet wat ik allemaal moet zegen snap je??

 4. fatima
  12 september 2006 om 04:44 uur.

  He Hayat,
  er is genoeg te vertellen over het mooie Marokko. Neem alleen al de verschillende talen en tradities die Marokko rijk is. En wat dacht je van de geschiedenis van Marokko. er valt veel te vertellen over de periode tussen Mohammed 5 en Mohammed 6.

  Succes!

 5. Silversurfer
  12 september 2006 om 06:51 uur.

  Reactie op S.

  Als je je verleden niet kent dan heb je ook geen toekomst.

  Als jij een kindje krijgt en die krijgt zijn hele leven te horen dat hij uit een ras komt die alleen maar steelt en alleen vies werk moet doen en eigenlijks nergens goed voor is dan wil ik wel eens even zien hoe jouwn kind zal opgroeien en dag na dag worden vernederd om zijn afkomst. Ik zeg nee leer ze dat ze uit een grote beschaving komen en dat ze het in zeg hebben om het net zo goed of mischien wel beter te doen dan hun voorgangers. Want ons volk heeft het in zich. Dus meneer S. jouwn redenering rammelt aan alle kanten. En ik heb nooit gezegd dat ze alleen maar achterom moet kijken, maar juist door de bewustwording van hun verleden ze het dan alleen maar beter zullen doen in de toekomst.

  Keep it real

  Groetjes uit Groningen

 6. hassanhasson
  12 september 2006 om 07:06 uur.

  een onbegrijpelijk initiatief met een apart smaak eraan!

 7. KARIMUTRECHT
  13 september 2006 om 10:05 uur.

  nou ik voel me niet verbonden met de groene ster hoor, lijkt meer op een heksen ster….oohja doen marokkanen ook veel he…dus wij zijn een heksen volk

 8. Henk -Rotterdam
  13 september 2006 om 11:55 uur.

  Silversurfer,
  Wie zijn verleden niet kent heeft geen toekomst,maar dat wil niet zeggen dat je altijd achterom moet blijven kijken.
  97 % van de landgenoten/ingezetene hebben het goed gedaan in Nederland dus is er geen reden om te lang stil te staan bij de andere raddraaiers die gewoon goed aangepakt moeten worden.
  Ook het telkens blijven aanhalen van bepaalde stereotype gebruiksuitdrukkingen heeft geen zin,dat is voor de onnozele en de niet beter wetende,het is zinloos om bepaalde mensen iets uit te leggen want soms krijg je eerder antwoordt van een stenen muur,dus zonde van de tijd.
  Bedenk en bekijk alle positieve wat is bereikt en nog bereikt gaat worden en laten we niet te lang stilstaan bij sommige negatieve zaken, die gaan voorbij.

 9. busra
  07 maart 2007 om 09:30 uur.

  ewa alles goed met mij welle hoor hhahhaha doei lekkertje /s ahhhahaha mijn lieve lingse jongens

 10. mocro_girl
  25 mei 2007 om 09:20 uur.

  Hoi hayat je kan gewoon naar de bieb gaan en boeken halen en dan schrijf je over of je kan gewoon op internet bij google schrijfen spreekbuerten maar niet op afbeeldingen drukken maar oop het internet en dan schrijf je spreekbeurt over marokko en dan vind je wel iets veel succes ! .

 11. he
  25 mei 2007 om 09:23 uur.

  he hayat eigenlijk je ben een marokkaan dus je ouders ook kunnen die je niet helpen dan ?

 12. Hayat
  17 september 2007 om 02:16 uur.

  Heey lieve mensen dankjullie wel voor jullie tips ik ben lang niet meer op deze site geweest 1jaartje niet meer maar nogmaals bedankt alles ging goed.:) xXx-Hayat

 13. Melissa
  25 mei 2008 om 03:58 uur.

  k hou kapot veel van julliee

 14. noordsite
  19 oktober 2008 om 12:25 uur.

  ik ken een hele goede site om een spreekbeurt te kunnen maken ga naar http://www.izanjemach.nl en daar heb je van alles

 15. jullie zijn homo,s
  05 januari 2009 om 06:25 uur.

  jullie zijn homo,s kkopeen

Plaats je reactie