MAGHREBMAGAZINE

Marokko en Marokkaanse zakenUITGELICHT

27-07-17 | Reageer | Lees verder »
Wil je net als Hussein en Joan werken in een hecht team en jouw talent inzetten voor onze maatschappij? Zoek je een afwisselende baan met unieke ervaringen? Maak er politiewerk van. Bekijk hun verhaal in de video. Word ook agent:

REDACTIONEEL

12-09-16 | Reageer | Lees verder »
Het Offerfeest, of feest van Ibrahiem of Schapenfeest, is het belangrijkste feest van de islam. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de 12e maand van de islamitische kalender. De redactie van Maghreb.NL en MaghrebMagazine.NL wenst alle bezoekers een gezegend offerfeest. Eid mobarak!

Videoboodschap Samir A. in NOVA

14 september 2006 | in TV | 4 Reacties

Samir A.Samir A, een van de kopstukken van de Hofstad-groep zit vast. Volgende maand moet hij terecht staan op beschuldiging van het beramen van een aanslag, onder meer op de Tweede Kamer en het gebouw van de AIVD.

Kort na zijn arrestatie kreeg de politie een afscheidsvideo van de Marokkaan in bezit. NOVA heeft die video ook en laat het waarschijnlijk vanavond zien. NOVA, Nederland 2 – 22:30 uur

Er zijn 4 reacties

 1. Toth
  15 september 2006 om 07:42 uur.

  De video is een farcicale imitatie van de al dan niet vervalste videoboodschappen, die op het net circuleren van bin Laden en de voor Amerikaanse PR doeleinden zwaar gehypte “al Zarqawi.”

  Als het ergens een bewijs voor is, dan is gezien ook het gebrek aan originaliteit en fantasie en theatrale opschmuck dat A. ongeveer zoals een Trekkie (Star trek fans) opgaat in een fantasiewereld en naspeelt wat hij op de televisie heeft gezien.

  Maar wie daar vervolgens dan ook nog in meegaat is een stuk maffer dan hij.

 2. elip
  15 september 2006 om 03:33 uur.

  Je moet de boodschap maar eens bekijken. het staat vol met haat, haat en haat. argumenten die nergens op slaan. Het is jammer dat er nog mensen zijn die dit soort teksten serieus nemen. Religie, van welke overtuiging dan ook hoor je niet te verspreiden met geweld, dat is de kern van iedere religie. Iemand die anders zegt is dan ook geen serieus persoon om mee te praten. En als je daadwerkelijk denkt dat de videoboodschappen vervalst zijn van bin laden dan ben je net zo erg als al die samenzwerings mensen. In sommige mensen zit gewoon echt heel veel kwaad en haat, wees nou niet zo naief om dat niet in te zien. ( Kijk ook eens naar andere media als alleen westerse en islamitische, dan zal je zien waar het echte kwaad ligt)

 3. Toth
  16 september 2006 om 11:15 uur.

  Grosso modo voeden mensen die denken dat “het” kwaad in andere mensen kan worden gelokaliseerd, zelf de wortel van het kwade.

  Sommige argumenten die A. in zijn videoboodschap gebruikt zijn gewoon geldig en consistent. Bijvoorbeeld het argument dat als we hier een democratische volksvertegenwoordiging hebben, wij in hogere mate een collectieve verantwoordelijkheid hebben voor wat onze regeringen doen dat het geval zou zijn wanneer we een dictatuur hebben.

  Nou wil het geval dat in Europa behalve Engeland in ieder land een grote meerderheid tegen Agressie tegen Irak was, een oorlogsmisdaad, herstel DE grootste oorlogsmisdaad die we kennen in het Internationaal Recht, die ondanks die meerderheid met Spanje als uitschieter (meer dan 80% tegen, het democratische equivalent van unanimiteit) hebben regeringen als de destijds “rechtse” Spaanse Partido Popular en andere “rechtse” regeringen in Europa inlcusief Nederland ondanks ontkenningen actief meegewerkt. Ook Duitsland die een “linkse” regering had heeft ondanks dat het openlijk tegen was actief meegewerkt en ook de Franse regering. De conclusie kan dus alleen zijn dat we of een democratie hebben en hiervoor collectief verantwoordelijk zijn, of dat we geen democratie hebben en dus niets om te “exporteren,” waardoor er dus niets anders overblijft dan naakte agressie en moordpartijen in meerdere bezetting door regeringen en hun militaire apparaten waarin wij part noch deel hebben.

  Over de videoboodchappen van bin Laden is veel controverse, varierend van de dateringen van de opnamen, die hoofdzakelijk moeten worden herleid aan de hand van verwijzingen naar actuele gebeurtenissen, controverse over vertalingen (zoals Der Spiegel eens in een uitgebreid artikel blootlegde) en controverse over

  In ieder geval is een keer een audioboodschap dat aangeleverd was bij Al Jazeera vgls de VS van bin Laden in de Zwitserse Dalle Molle Instituut door experts op dit gebied als 95% zeker als niet bin Laden en dus een vervalsing aangemerkt. Opmerkelijk genoeg is daarna nooit meer een band voor onderzoek ter beschikking gesteld aan dit instituut.

  Aangezien video’s even gemakkelijk te vervalsen zijn als audiotapes en de consequente timing in het voordeel van de Amerikaanse regering in het uitbrengen van tapes van zowel bin Laden als “Zarqawi” op zijn minst vraagtekens zou moeten oproepen, zou een nuchter denkend en skeptisch denkend persoon enige reservering betreffende dit “bewijsmateriaal” aan de dag moeten leggen.

  De beinvloeding door stompzinnige Westerse propaganda alsof mensen zichzelf opofferen voor de verspreiding van religie, zoals ook uit het bericht van Elip spreekt is tragisch, want in die bewust of onbewust verkozen vrijwillig opzetten van oogkleppen wordt de geweldsspiraal gekoesterd. Het is geen kwestie van bekering maar van bevrijding van een cultuurvreemde buitenlandse bezetting. Hoe groter dit verschil en hoe groter de zgn “assymetrie” in defensieve mogelijkheden (hetgeen bij bezettingen maximaal is) hoe extremer de methoden van het verzet zullen zijn en dat blijkt (R.A. Pape) universeel te gelden in grootst mogelijke diversiteit van culturen en religieuze systemen.

  In Nederland, Frankrijk etc. hadden wij eens te maken met een bezetting door de Duitsers, met nauwelijks te detecteren cultuurverschillen. En hier werd en wordt nog steeds zelfopoffering van verzetshelden en soldaten als iets heroieks gezien, sterker zelfs zelfopoffering van soldaten bij bezettingen wordt als iets heroieks gezien, zij het minder expliciet als zodanig aangemerkt; boeken, strips en films vormen hiervan een levend testament.

  Osama bin Laden is natuurlijk een enorm inspirirend figuur. Een man die alle rijkdom en een comfortabel leven achter zich heeft gelaten, om tegen immens grote en onoverwinnelijk lijkende vijanden ten strijde te trekken voor zijn idealen en dan ook nog te winnen. Verguisd door massamoordenaars, bouwers van concentratiekampen en exporteurs van martelkelders, kinderverkrachters (met de misdaden tegen de 14 jarige wijlen Abeer Qasim Hamza als in ieder geval gerapporteerd voorlopig dieptepunt) kortom een totaal gedegeneerde immorele vijand, dat bovendien ook nog allianties heeft met de de meest wrede en misdadige regiems van de in naam islamitische landen, dat draagt allemaal bij aan de aantrekkingskracht van de “al Qaida” als ideologisch centrum.

  Maar behalve inspiratie heeft deze Hofstadfarce totaal niks, geen kennis, geen banden, alleen maar een hoop bullshit. Een mannetje ingehuurd door de AIVD moest hen notabene van een handgranaat voorzien. (Bij ons gooiden pubers een aantal jaren geleden al met die dingen met oud & nieuw.) Samir A. maakte een video waarin hij de Luke Skywalker van de Internationale Jedi, sorry Jihadi, naaapt. Maar zolang hij denkt dat hij een El Al toestel uit de lucht kan blazen door een wierrookstokje in een fles pokon te steken, zie ik niet wat hier de big deal is en moet men mij maar vergeven dat ik er ’s nachts niet wakker van lig, in tegenstelling overigens tot mijn deel in de collectieve democratische schuld van de massaslachtingen die ook in mijn naam worden uitgevoerd.

 4. mhamed
  16 oktober 2006 om 01:24 uur.

  oke,toth en elip,
  en hoe zien jullie de extreme recht aanhang die toch groot aan het worden is???
  figuuren zoals hitler, die hun held is?
  er zijn genoeg clubs en vereinigingen die hun idool van extrme rechts hoek zoeken.
  daar wordt niks aan gedaan heren.

Plaats je reactie